Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šoja se dogovorio sa Sanaderom

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik mađarske nacionalne manjine Deneš Šoja potvrdio je da je s HDZ-om postigao dogovor, a potpisivanje, rekao je, čeka da završe pregovori HDZ-a s koalicijom HSLS/HSS.

'Ne želim biti u oporbi', ponovio je Šoja, koji je s HDZ-om pregovarao samostalno.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Završeno ponovljeno suđenje Saborski zastupnik Adam optužen za zloporabu položaja Slika nije dostupna 90 tisuća Hrvata se seli? Zbog socijalnih davanja tisuće sele iz BiH u Hrvatsku?

Šoja je proteklih dana izjavio kako su potrebe mađarske manjine važnije od dvostrukoga prava glasa. Danas se zbog te izjave oglasila Demokratska zajednica Mađara Hrvatske, koja je 'duboko osudila' tu njegovu izjavu.

Tom je izjavom 'izdao ne samo vlastitu nacionalnu manjinu nego i ostale nacionalne manjine naše domovine, i po našem mišljenju, bacio sjenku i na sami HDZ', kaže se u priopćenju koje je potpisao izvršni predsjednik Demokratske zajednice Mađara Hrvatske Jakab Šandor.

Šoja je izjavio kako on pitanje dvostrukog prava glasa gleda kao dio 'sveukupnih potreba mađarske nacionalne manjine u Hrvatskoj', a ne kao zasebno političko pitanje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene