Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Šoja: Želimo da zastupnik mađarske manjine bude uz vladajuću koaliciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zastupnik mađarske manjine, Deneš Šoja, danas je, nakon što se sastao s predsjednikom države Stjepanom Mesićem, izjavio kako u novom sazivu Hrvatskog sabora želi biti uz vladajuću koaliciju.

"Jasno sam rekao Predsjedniku, kao i svima koji su se s nama konzultirali, da kao zastupnik mađarske nacionalne manjine želim biti uz vladajuću koaliciju, a to je za manjinskog zastupnika i shvatljivo", rekao je Šoja, koji je se posljednji od manjinskih predstavnika danas sastao s predsjednikom Mesićem u okviru konzultacija oko sastavljanja nove vlade.

Pročitajte i ovo Prosvjedi na ulicama Budimpešte Nakon niza skandala Tisuće Mađara na ulicama: Traže bolju zaštitu djece, vodi ih Orbanov kritičar Armin Hodžić Jedan novi predstavnik Sastali su se predstavnici manjina: "Jedinstveni smo, prioritet nam je boljitak svih građana"

Šoja vjeruje da će se, oko toga koga podržati, uspjeti dogovoriti svi manjinski zastupnici, i to prije glasovanja o novoj vladi.

Predsjednik Mesić večeras bi oko 18 sati na konzultacije trebao primiti čelnika HSP-a Antu Đapića, čime bi završio današnji krug konzultacija.

Na Pantovčaku se neslužbeno doznaje da bi čelnike HDZ-a, SDP-a i koalicije HSS-HSLS Mesić trebao primiti sutra, možda i prekosutra.


Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene