Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Plenkovićeva najava

Socijalni partneri na konzultacijama oko visine minimalne plaće: Odluka do kraja mjeseca

Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr)
Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Aladrović pred novinarima (Foto: Dnevnik.hr) Aladrović pred novinarima (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Aladrović (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/4 >>
Premijer Plenković najavio je novo povećanje minimalne plaće, a u Ministarstvu rada u utorak su se održale konzultacije sa socijalnim partnerima oko iznosa minimalca.

"U razgovoru sa socijalnim partnerima predložit ćemo i novo povećanje minimalne plaće", istaknuo je premijer na konferenciji za novinare u Banskim dvorima na konferenciji za novinare i dodao da će nova odluka uslijediti do kraja listopada, a da će taj iznos još dodatno biti značajno povećan.

Pročitajte i ovo Anja Perković i Krešimir Sever - 4 Krešimir Sever Plaća za prosinac bila je 3 posto niža od one za studeni: "Od tih pomaka uvijek najviše koristi imaju poslodavci. Tu se netko debelo bogati" Slika nije dostupna Sindikati prozivaju Vladu NA KRAJU IPAK NEZADOVOLJNI "Minimalna plaća trebala je biti veća za 21,84 kuna"

U Ministarstvu rada i mirovinskoga sustava u utorak su se održale konzultacije sa socijalnim partnerima oko prijedloga visine minimalne plaće za 2020.

Na sastanku su bili: ministar rada i mirovinskoga sustava Josip Aladrović, pomoćnik ministra za Upravu za rad i zaštitu na radu Dražen Opalić, predstavnik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever, predstavnici Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Mladen Novosel, Ana Milićević Pezelj i Domagoj Ferdebar te predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca Davor Majetić, Bernard Jakelić. Josip Pelin, Stjepan Pezo, Josip Faletar, Vladimir Petošić, Ana Falak, Zdravko Urban i Milica Jovanović.

Konzultacije su održane u duhu dobre suradnje između socijalnih partnera, na kojima su predstavnici sindikalnih središnjica i poslodavaca iznosili stavove i prijedloge vezano uz visinu minimalne plaće za iduću godinu.

Ministar Aladrović će, u skladu sa Zakonom o minimalnoj plaći, nakon konzultacija sa socijalnim partnerima, Vladi RH do kraja listopada predložiti visinu minimalne plaće.

Visina minimalne plaće određuje se u kontekstu povećanja udjela minimalne plaće u prosječnoj bruto plaći isplaćenoj u pravnim osobama od siječnja do srpnja tekuće godine, uzimajući u obzir inflaciju, kretanje plaća, kretanje nezaposlenosti i zaposlenosti, demografska kretanja te ukupno stanje gospodarstva, a posvećujući posebnu pozornost djelatnostima s niskim plaćama i ugroženim skupinama zaposlenih, priopćeno je iz Ministarstva rada i socijalne skrbi. (MT/Hina)

 


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene