Dnevnik Nove TV u posjedu je eksluzivnih snimki dvoje aktera afere vjetroelektrane. Snimka ne dokazuje ništa, no objavljena je zbog interesa javnosti, s obzirom da je iz Hrvatskih šuma negiran ovaj susret.

Galerija Ivan Čorkalo Nadzorna kamera snimila susret Josipe Rimac i Krunoslava Jakupčića +0 Nadzorna kamera snimila susret Josipe RImac i Krunoslava Jakupčića

Josipa Rimac i predsjednik uprave Hrvatskih šuma Krunoslav Jakupčić, samo četiri dana prije privođenja, sastali su se u jednom zagrebačkom kafiću. Ništa sporno da nam sami nisu nekoliko puta jasno odgovorili da se nisu sastali. No, snimke govore suprotno.

Vezani članci Gabrijela Žalac (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Afera Vjetroelektrane sve neugodnija za Gabrijelu Žalac: Rimac je na jedrenje koje joj je navodno plaćeno kao mito povela i bivšu ministricu? Andrija Jarak Stotine tisuća stranica transkripata u aferi Vjetroelektrane: I neki sadašnji ministri mogli bi postati svjedoci

Odvjetnik Josipe Rimac, Vinko Gulišija kaže kako za te kontakte ne zna i kako nije upućen jesu li se oni sastajali ili na bilo koji način kontaktirali. 

Susret je trajao više od pola sata i nije izgledalo kao da su se oni prvi puta susreli. Bio je to prijateljski razgovor. Svjedoci tog susreta kažu kako su postali svjesni čemu su svjedočili, tek drugog dana nakon susreta, odnosno nakon što su objavljene fotografije šefa Uprave Hrvatskih šuma. Rimac je ipak eksponiranija od Jakupčića. 

Što se tiče same Josipe Rimac i povezanosti s Hrvatskim šumama, ona je osumnjičena da je koristila svoj utjecaj i položaj kako bi investitorima omogućila da ne plaćaju ono što su oni bili dužni plaćati Hrvatskim šumama. 

Nju se navodi kao glavnog protagonista afere i da je investitorima omogućila da zarade silne milijune. 

Rimac i još 12 državnih dužnosnika i poduzetnika sumnjiči se za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita.

Mjere nadzora u ovom slučaju su pukle i bilo bi zanimljivo znati kada su te mjere pukle i jesu li oni već znali da su bili praćeni. To je nešto što trebaju utvrditi istražitelji. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju