Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Slučaj "škrinja"

Počelo suđenje Smiljani Srnec za ubojstvo sestre, nakon čitanja optužnice izjavila: "Ne osjećam se krivom"

Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 3
Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 3
Aktualno Galerija Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 3 Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 3 Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Smiljana Srnec (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 1 Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 1 +0 Smiljana Srnec stigla je na sud (Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL) - 2 Galerija 1/4 >>
Zbog velikog interesa javnosti suđenje Smiljani Srnec održava se u velikoj dvorani suda u Varaždinu. Danas će se ispitati tri svjedoka.

Smiljana Srnec u utorak, nešto prije 9 sati stigla je na varaždinski sud. Zabrinuta lica, pogleda uglavnom uprtog u pod, okružena policajcima, prošla je kraj novinara. Na rukama su joj bile lisice, a držala je fascikl s papirima.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U VARAŽDINU Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec: Svjedoci obrane ne sjećaju se detalja druženja s Jasminom Nastavak suđenja Smiljani Srnec Govorila kroz plač Pogledajte šokantno svjedočenje Smiljane Srnec: "Nisam ubila sestru. Nedostaje mi od dana kada je nestala. A svjedoci? Oni su kriminalci i zlostavljači"

 

Nešto iza 9 sati počelo je suđenje. 

Nakon čitanja optužnice Srnec je izjavila: "Ne osjećam se krivom". 

Sudac je odlučio da se tonski snima cijela rasprava.

Na sudu su posebne mjere osiguranja. Zbog velikog interesa medija, ročište se održava u velikoj dvrorani suda u Varaždinu. Srnec je dovedena u sudnicu.

Smiljani sudi Tomislav Brđanović. Jutarnji list piše kako taj sudac slovi kao ambiciozan, samozatajan, ali i efikasan. 

Danas se održava prvo ročište, iduća su određena već 17. , 18. i 21. listopada. Danas će biti ispitana tri svjedoka, 17. dva svjedoka, a za 18. i 21. listopada pozvani su vještaci koji su u istrazi dali svoja mišljenja. Još se ne zna hoće li presuda biti donesena već nakon četiri ročišta ili će ih se morati održati još.

Tko je ubio Jasminu?

Na Županijskom sudu u Varaždinu danas bi se mogao početi rasplitati jedan od najjezovitijih misterija u Hrvatskoj posljednjih godina: Tko je ubio Jasminu Domonić, a zatim njezino tijelo 19 godina držao u zamrzivaču? 

Njezinoj sestri Smiljani Srnec, osumnjičenoj da je upravo ona zatukla Jasminu te je ugurala u zamrzivač kraj kojeg je gotovo dva desetljeća živjela skupa sa obitelji, danas počinje suđenje. 

"Ubila sam je! Zatukla! Ona je imala sve, a ja ništa. Njoj su dali sve, a meni ništa", rekla je Smiljana nekoliko dana nakon neviđenog otkrića u malom mjestu Palovec u Međimurju. No kako je to rekla istražiteljima, a nije bilo njezina odvjetnika, taj iskaz smatra se nevaljanim.

Smiljana od tada šuti, ne želi otkriti što se događalo prije 19 godina u naizgled mirnoj obiteljskoj kući. 

Na pripremnom ročištu u rujnu samo je rekla da se ne osjeća krivom. 

U unutrašnjosti škrinje navodno su pronađeni Smiljanini otisci, ali nikad nije pronađen tupi predmet kojim je Jasmina ubijena. Obitelj okrivljene, suprug Ivica, majka Katarina, kći Katarina i njezin suprug, nisu svjedočili o tome što se zbivalo u kući 16. veljače 2019. godine, kada je otkriveno tijelo u zamrzivaču koji je bio smješten pod stepenicama u njihovoj kući u Palovcu.

Tužiteljstvo Smiljanu tereti da je 2000. godine ubila sestru zadavši joj najmanje pet-šest jakih udaraca tupim tvrdim predmetom.

Nestanak Jasmine Dominić prijavljen je u kolovozu 2005. godine, no nestala je tijekom ljeta 2000. Njezin je nestanak prijavila majka Katarina nakon što je u njezinoj sobi pronašla dokumente. Otac Martin 2011. godine kazao je kako je Jasmina rekla da ide na brod raditi te da otad nemaju nikakvih informacija o njoj.

Policijska uprava međimurska dobila je 16. veljače 2019. dojavu od Zavoda za hitnu medicinu da je u obiteljskoj kući u Novoj ulici u mjestu Palovec pronađen leš. Tijelo je bilo u škrinji za zamrzavanje, a otkrili su ga kći Smiljane Srnec i njezin zaručnik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene