Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva protiv Smiljane Srnec za ubojstvo sestre čije je tijelo pronađeno u škrinji.

Galerija


Optužnica Smiljani Srnec je potvrđena, a na snazi ostaje i istražni zatvor, u kojem će ostati najmanje do 30. rujna, kada je nova kontrola treba li ona i dalje ostati iza rešetaka, a nakon što joj je 31. srpnja na dva mjeseca produljen istražni zatvor.

Vezani članci Suđenje Smiljani Srnec - 2 Odgođeno ročište na kojem je trebala svjedočiti Smiljana Srnec o ubojstvu sestre Jasmine Smiljana Srnec Na suđenju Smiljani Srnec odbio svjedočiti njezin suprug, branitelj upozorava na važan dokaz

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić rekao je da je potvrđivanje optužnice bilo očekivano. Rekao je da će nastojati da suđenje traje do kraće.

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic rekao je da je potvrđena osnovana sumnja da je Srnec počinila djelo koje joj se stavlja na teret. ''Ovo nije bilo suđenje, vijeće nije odlučivalo o krivnji, presumcija nevinosti i dalje postoji'', rekao je. Objasnio je da se radi o hitnom predmetu pa se očekuje da će suđenje početi uskoro.

Srnec je jutros je dovedena na Županijski sud u Varaždinu

''Nemam komentara, ali nisam'', kratko je odgovorila na pitanje novinara je li kriva za ubojstvo sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u veljači ove godine.

Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu odlučuje hoće li potvrditi ili odbaciti optužnicu koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv Smiljane Srnec. Sud može optužnicu i vratiti na doradu tužiteljstvu. Srenec se tereti da je s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru. Navode da ju je ubila na spavanju i potom ju zamotanu u plahtu i vreću stavila u škrinju.

U veljači su članovi obitelji slučajno pronašli leš u zamrzivaču koji je Smiljana zabranila otvarati.