Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu potvrdilo je optužnicu Županijskog državnog odvjetništva protiv Smiljane Srnec za ubojstvo sestre čije je tijelo pronađeno u škrinji.

Galerija


Optužnica Smiljani Srnec je potvrđena, a na snazi ostaje i istražni zatvor, u kojem će ostati najmanje do 30. rujna, kada je nova kontrola treba li ona i dalje ostati iza rešetaka, a nakon što joj je 31. srpnja na dva mjeseca produljen istražni zatvor.

Vezani članci Nastavak suđenja Smiljani Srnec Kraj suđenja Smiljani Srnec, čeka se presuda: "Njena tvrdnja da nije ubila sestru ne znači ništa, dokaza je dovoljno" Nastavljeno je suđenje Smiljani Srnec zbog ubojstva sestre - 4 Nastavljeno suđenje Smiljani Srnec: Svjedoci obrane ne sjećaju se detalja druženja s Jasminom

Glasnogovornik Županijskog državnog odvjetništva Darko Galić rekao je da je potvrđivanje optužnice bilo očekivano. Rekao je da će nastojati da suđenje traje do kraće.

Glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu Igor Pavlic rekao je da je potvrđena osnovana sumnja da je Srnec počinila djelo koje joj se stavlja na teret. ''Ovo nije bilo suđenje, vijeće nije odlučivalo o krivnji, presumcija nevinosti i dalje postoji'', rekao je. Objasnio je da se radi o hitnom predmetu pa se očekuje da će suđenje početi uskoro.

Srnec je jutros je dovedena na Županijski sud u Varaždinu

''Nemam komentara, ali nisam'', kratko je odgovorila na pitanje novinara je li kriva za ubojstvo sestre Jasmine Dominić 2000. godine, čije je tijelo pronađeno u zamrzivaču u obiteljskoj kući u veljači ove godine.

Optužno vijeće Županijskog suda u Varaždinu odlučuje hoće li potvrditi ili odbaciti optužnicu koju je Županijsko državno odvjetništvo podnijelo protiv Smiljane Srnec. Sud može optužnicu i vratiti na doradu tužiteljstvu. Srenec se tereti da je s najmanje pet udaraca tvrdim predmetom po glavi prije 19 godina usmrtila sestru. Navode da ju je ubila na spavanju i potom ju zamotanu u plahtu i vreću stavila u škrinju.

U veljači su članovi obitelji slučajno pronašli leš u zamrzivaču koji je Smiljana zabranila otvarati.