Obavijesti Video Pretražite Navigacija
osuđena zbog ubojstva

Smiljana Srnec vratila se kući u Palovec, puštena je iz zatvora

Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1
Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1 Igor Kralj/Pixsell
Aktualno Galerija Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1 Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1 Foto: Igor Kralj/Pixsell Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 2 Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 2 Foto: Igor Kralj/Pixsell +0 Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 3 Galerija 1/3 >>
Smiljana Srnec privremeno je puštena iz zatvora zbog liječenja, a u utorak navečer vratila se kući u Palovec. Srnec je zbog ubojstva sestre u ljeto 2000. na varaždinskom Županijskom sudu 2020. osuđena na 15 godina zatvora. Iduće godine Vrhovni sud potvrdio je kaznu.

Smiljana Srnec koja je ubila svoju sestru Jasminu Dominić i njezino tijelo godinama čuvala u zamrzivaču puštena je na slobodu te je u utorak navečer oko 21 sat stigla u kuću u Palovcu.

Pročitajte i ovo Ilustracija slučajevi u švicarskoj Identificirano više od 1000 slučajeva seksualnog zlostavljanja povezanih s Crkvom: "Pretpostavljamo da je mali postotak prijavljen"

Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1 Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1 (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Smiljana je zbog zločina dobila 15 godina zatvora, no privremeno je puštena na slobodu zbog liječenja te će tako će sljedeća tri mjeseca provesti na slobodi. Termin za operaciju je 18. rujna.

Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 1 Smiljana Srnec vratila se kući na liječenje - 2 (Foto: Igor Kralj/Pixsell)

Pročitajte i ovo Ilustracija Letio za Tursku Drama na nebu iznad Hrvatske: Zrakoplov naglo promijenio smjer i prisilno sletio

Odluku je donio sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu, nakon što je zatvorska bolnica dala mišljenje da se pogoršanje Smiljanine bolesti ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava.

Prekid izdržavanja kazne zatvora rješenjem od 28. kolovoza odredio je sudac izvršenja Županijskog suda u Slavonskom Brodu.

"Prekid je određen iz razloga što je kod zatvorenice došlo do pogoršanja njene kronične bolesti, koja se ne može liječiti u okviru zatvorskog sustava. Prekid je određen u trajanju od tri mjeseca. Od 12.rujna do 12.prosinca, u obrazloženju stoji da će liječenje biti u KBC Zagreb", rekao je zamjenik glasnogovornika Županijskog suda u Slavonskom Brodu Mile Soldo.

Srnec je zbog ubojstva sestre u ljeto 2000. na varaždinskom Županijskom sudu 2020. osuđena na 15 godina zatvora. Iduće godine Vrhovni sud potvrdio je kaznu.

U presudi je navedeno da je sestru usmrtila s najmanje pet udaraca u glavu i njeno tijelo sakrila u zamrzivač u obiteljskoj kući u Palovcu. Tijelo je otkriveno u veljači 2020. a istog dana Smiljana Srnec je privedena i otada je iza rešetaka.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene