Obavijesti Video Pretražite Navigacija
predugo bio v.d.

DNEVNIK.hr doznaje: Smijenjen USKOK-ov optuženik s mjesta ravnatelja Nacionalnog parka, nezakonito bio na funkciji

Marno Milotić, v. d. ravnatelja NP-a Brijuni i USKOK-ov optuženik, smijenjen je s položaja više od godinu dana nakon što je bio na toj dužnosti, a da nije raspisan novi natječaj.

Kako ekskluzivno doznaje portal DNEVNIK.hr., smijenjen je v. d. ravnatelja Nacionalnog parka Brijuni Marno Milotić.  

Pokušali smo kontaktirati Milotića kako bi nam komentirao tu informaciju, no čim smo se predstavili rekao je samo da nema komentara i prekinuo telefonsku vezu.

Iz službe za odnose s javnošću NP-a Brijuni potvrdili su nam kako je "nadležno Ministarstvo imenovalo novog vršitelja dužnosti JU NP Brijuni do provedbe javnog natječaja". Od Ministarstva gospodarstva doznajemo da je riječ o bivšem ravnatelju i voditelju faune Eduardu Koliću, koji će na toj dužnosti čekati raspisivanje natječaja.

Upravo je raspisivanje natječaja sporno, jer nije raspisan još od kad je u listopadu prošle godine istekao mandat ravnatelju Milotiću.  

Pročitajte i ovo Marko Balen USKOK-OV OPTUŽENIK Priča o ravnatelju NP-a Brijuni vladajuće nije nagnala na reakciju: "Vlada krši zakone koje je sama donijela"

Marno Milotić imenovan je vršiteljem dužnosti nakon što mu je 3. listopada prošle godine, istekao mandat ravnatelja. Kao v. d. ostao je raditi isti posao više od godinu dana, a da za mjesto ravnatelja nije raspisan novi natječaj, kako je krajem listopada javio Dnevnik Nove TV.

Prema Zakonu o javnim ustanovama, mandat vršitelja dužnosti može trajati maksimalno godinu dana, no javni natječaj za imenovanje novog ravnatelja nije raspisan.

"Godina je prošla, a novi natječaj nije raspisan, a nije ni imenovan novi ili stari vršitelj dužnosti", izvijestio je tada u Dnevniku Nove TV novinar Marko Balen.

Pročitajte i ovo Marko Balen, reporter Nove TV DONOSI DNEVNIK NOVE TV HDZ-ov uskočki optuženik i dalje na čelu NP Brijuni: Prekršen je i Zakon o javnim ustanovama

USKOK-ov optuženik

Marno Milotić je ujedno i HDZ-ov USKOK-ov optuženik te se protiv njega vodi kazneni postupak na Županijskom sudu u Osijeku. Milotića terete za zlouporabu položaja ovlasti i trgovinu utjecajem.

Međutim, to nije bila prepreka da postane vršitelj dužnosti jer za tu dužnost nije morao dostaviti potvrdu o nekažnjavanju, nego ovjerenu izjavu da nije pravomoćno osuđen.

"Da se raspiše natječaj, trenutačno se na njega ne bi mogao prijaviti jer nema dokaz da se protiv njega ne vodi kazneni postupak. Što reći na kraju nego apsurd, jedan u nizu apsurda u Hrvatskoj, kojem i ovoga puta kumuje Vlada", zaključio je Marko Balen.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene