Intervencija hitne službe na dočeku Vatrenih (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL)
Intervencija hitne službe na dočeku Vatrenih (Foto: Marko Lukunic/PIXSELL) Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba za Novu TV otkriva koliko su posla tijekom veličanstvenog dočeka Vatrenih imali djelatnici hitne pomoći.


Ravnateljica NZHMGZ-a, prim. dr. sc. Silvija Hunyadi-Antičević u odgovoru na upit reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov o broju intervencija timova hitne medicinske pomoći poslala je konkretne brojke. Najbitnija stvar među njima svakako je podatak da niti u jednom trenutku ljudski životi tijekom dočeka nisu bili ugroženi.

Vezani članci Hitna pomoć na mjestu događaja Užas u susjedstvu: Polio se benzinom i zapalio, majka u suzama na mjestu tragedije Zvanje hitne pomoći, ilustracija Zovete hitnu pomoć, a zauzeto je? Zovete opet pa isto? Doznali smo kako je to moguće

Na Trgu bana Jelačića bilo je stacionirano pet timova Hitne pomoći, a do kraja njihovog dežurstva zabilježeno je:

a) Na Trgu bana Josipa Jelačića ukupno 59 intervencija, od kojih 8 s potrebom transporta u bolnice (poremećaji rada srca i srednje teške-lakše ozljede)

b) 135 intervencija zbog kolapsa i hipoglikemije

c) U prosjeku 50-ak intervencija po timu zbog dehidracije i hipoglikemije, koje smo brzo trijažirali i zbrinjavali, dakle ukupno još 250 intervencija

d) U ambulanti NZHMGZ u Heinzelovoj 88 nakon 15:00 zbrinuto je još 16 bolesnika

Ukupno bi dakle za dan 16. srpnja bilo 460 intervencija.

U noći sa 16. na 17. srpnja imali smo 57 redovitih intervencija na području Grada Zagreba te 5 intervencija u ambulanti našeg Zavoda.

Zaključno, u periodu od 11 sati dana 16. srpnja, do 8 sati dana 17. srpnja djelatnici NZHMGZ obavili su ukupno 522 intervencije.

Osobito želim istaknuti da tijekom našeg dežurstva niti u jednoj situaciji nije bilo ugroze ljudskog života
, napisala je o odgovoru ravnateljica Hunyadi-Antičević.

Više od pola milijuna prisutnih, privedeno tek petero

Priopćenjem se nakon veličanstvenog dočeka Vatrenih u zagrebu oglasio i MUP. Policija je pohvalila sve sudionike dočeka, posebice građane. 

Tijekom osiguranja dolaska i dočeka viceprvaka svijeta – hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva – FIFA WORLD CUP Russia 2018, Policijska uprava zagrebačka jučer je, 16. srpnja provela osiguranje temeljem sigurnosne procjene i pravodobno planiranih i poduzetih mjera osiguranja.

 

Više od 500 policijskih službenika osiguravalo je prostor i trasu kretanja srebrne nogometne reprezentacije od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića te sam Trg i prilazne ulice, a sve u koordinaciji s organizatorom okupljanja i nadležnim službama Grada Zagreba kako bi ovaj svečani doček protekao sigurno za sve građane.

S obzirom na to da su građani dočekivali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u samoj zračnoj luci, potom cijelom dužinom trase kretanja od ZL Franjo Tuđman pa do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama, teško je procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500 tisuća. Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovu prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300 tisuća ljudi.

Tijekom cijelog osiguranja u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira dovedeno je samo pet osoba.

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvaljuju se svih građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima, fotografiranju s njima i sl. Prisutni građani i dragi gosti Zagreba poštivali su upute policijskih službenika na terenu i prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju srebrnu Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja.

S posebnim zadovoljstvom pozdravljamo proteklo svečano događanje, kao sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu – sigurnom Zagrebu i Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju MUP-a.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju