Obavijesti Video Pretražite Navigacija
OBJAVILE POLICIJA I HITNA SLUŽBA

Službene brojke potvrđuju: Doček Vatrenih u Zagrebu bio je savršeno pripremljen

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Nastavni zavod za hitnu medicinu Grada Zagreba za Novu TV otkriva koliko su posla tijekom veličanstvenog dočeka Vatrenih imali djelatnici hitne pomoći.

Ravnateljica NZHMGZ-a, prim. dr. sc. Silvija Hunyadi-Antičević u odgovoru na upit reporterke Dnevnika Nove TV Ivane Pezo Moskaljov o broju intervencija timova hitne medicinske pomoći poslala je konkretne brojke. Najbitnija stvar među njima svakako je podatak da niti u jednom trenutku ljudski životi tijekom dočeka nisu bili ugroženi.

Pročitajte i ovo Zračna kontrola poslala poruku Vatrenima POSEBNA DOBRODOŠLICA VIDEO Poslušajte poruku koju su Vatreni dobili kad su ušli u hrvatski zračni prostor Slika nije dostupna ČESTITKE OD SRCA Milanović otkrio zašto ne dolazi na doček Vatrenih: Odlikovat će ih prilikom prvog njihova idućeg okupljanja

Na Trgu bana Jelačića bilo je stacionirano pet timova Hitne pomoći, a do kraja njihovog dežurstva zabilježeno je:

a) Na Trgu bana Josipa Jelačića ukupno 59 intervencija, od kojih 8 s potrebom transporta u bolnice (poremećaji rada srca i srednje teške-lakše ozljede)

b) 135 intervencija zbog kolapsa i hipoglikemije

c) U prosjeku 50-ak intervencija po timu zbog dehidracije i hipoglikemije, koje smo brzo trijažirali i zbrinjavali, dakle ukupno još 250 intervencija

d) U ambulanti NZHMGZ u Heinzelovoj 88 nakon 15:00 zbrinuto je još 16 bolesnika

Ukupno bi dakle za dan 16. srpnja bilo 460 intervencija.

U noći sa 16. na 17. srpnja imali smo 57 redovitih intervencija na području Grada Zagreba te 5 intervencija u ambulanti našeg Zavoda.

Zaključno, u periodu od 11 sati dana 16. srpnja, do 8 sati dana 17. srpnja djelatnici NZHMGZ obavili su ukupno 522 intervencije.

Osobito želim istaknuti da tijekom našeg dežurstva niti u jednoj situaciji nije bilo ugroze ljudskog života
, napisala je o odgovoru ravnateljica Hunyadi-Antičević.

Više od pola milijuna prisutnih, privedeno tek petero

Priopćenjem se nakon veličanstvenog dočeka Vatrenih u zagrebu oglasio i MUP. Policija je pohvalila sve sudionike dočeka, posebice građane. 

Tijekom osiguranja dolaska i dočeka viceprvaka svijeta – hrvatske nogometne reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva – FIFA WORLD CUP Russia 2018, Policijska uprava zagrebačka jučer je, 16. srpnja provela osiguranje temeljem sigurnosne procjene i pravodobno planiranih i poduzetih mjera osiguranja.

 

Više od 500 policijskih službenika osiguravalo je prostor i trasu kretanja srebrne nogometne reprezentacije od Zračne luke Franjo Tuđman do Trga bana Josipa Jelačića te sam Trg i prilazne ulice, a sve u koordinaciji s organizatorom okupljanja i nadležnim službama Grada Zagreba kako bi ovaj svečani doček protekao sigurno za sve građane.

S obzirom na to da su građani dočekivali Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i u samoj zračnoj luci, potom cijelom dužinom trase kretanja od ZL Franjo Tuđman pa do Trga bana Josipa Jelačića i prilaznim ulicama, teško je procijeniti točan broj okupljenih građana koji vjerojatno prelazi 500 tisuća. Dolaskom reprezentacije na Trg bana Jelačića, na njegovu prostoru i ulicama u središtu grada procjenjuje se da je bilo oko 300 tisuća ljudi.

Tijekom cijelog osiguranja u službene prostorije zbog remećenja javnog reda i mira dovedeno je samo pet osoba.

Policijski službenici koji su osiguravali cjelokupnu trasu kretanja i središnji zagrebački trg zahvaljuju se svih građanima na razumijevanju i suradnji koja je bila vidljiva u međusobnom srdačnom ophođenju, pozitivnom skandiranju policijskim službenicima, fotografiranju s njima i sl. Prisutni građani i dragi gosti Zagreba poštivali su upute policijskih službenika na terenu i prepoznali njihov trud te im omogućili da zajedno s građanima časno dočekaju srebrnu Hrvatsku nogometnu reprezentaciju i tako doprinijeli zajedničkom osjećaju sigurnosti i veselja.

S posebnim zadovoljstvom pozdravljamo proteklo svečano događanje, kao sinergiju svih službi i građana u zajedničkom interesu – sigurnom Zagrebu i Republici Hrvatskoj, stoji u priopćenju MUP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene