Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dnevnik Nove TV doznaje

Liječnici joj se bore za život: Stanje djevojčice iz Rovinja koja je dehidrirala u autu je jako teško i neizvjesno

Dijete u automobilu/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr)
Dijete u automobilu/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Dijete u automobilu/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Četverogodišnje dijete provelo je nekoliko sati u automobilu na ekstremnim temperaturama. Po dolasku hitne pomoći zatečeno je u teškom stanju i bez svijesti. O svemu je obaviještena i policija čija istraga još traje.

U teškom stanju i bez svijesti zatečeno je četverogodišnje dijete nakon što je spavajući u automobilu provelo nekoliko sati. Kako iz riječkog KBC-a doznaje reporter Dnevnika Nove TV Marko Balen, stanje djevojčice je jako teško, ozbiljno i neizvjesno. Liječnici čine sve da se ne pogorša.

Pročitajte i ovo Ilustracija Kaznena prijava Na aerodromu u Zadru uhvaćeno dvoje mladih Rusa: Policija odmah posumnjala da nešto nije u redu Hitna pomoć, ilustracija Prevezeno u bolnicu Teška nesreća kod Sinja: Auto naletio na dijete, ima ozljede opasne po život

Djevojčičinom stanju kumovala je ekstremna vrućina. ''Kada je došlo bez svijesti u komatoznom stanju s visokom temperaturom, oko 40, i kao posljedica te temperature dijete je imalo one febrilne konvulzije, odnosno one epileptičke napadaje koji nastaju kao posljedica temperature'', rekla je ravnateljice Opće bolnice Pula Irena Hrstić.

Na mjesto događaja izašla je rovinjska hitna i prevezla dijete u pulsku Opću bolnicu. Nakon što su životno ugroženom djetetu vitalni parametri vraćeni u normalu, prevezeno je u riječku bolnicu na daljnje liječenje. ''Pri transportu do Rijeke nije imalo nekakvih posljedica. Znači, nisu se ponavljali epileptični napadaji što je dobro obzirom da je dijete bilo na respiratoru u tom trenutku, znači na potpomognutom disanju moralo je ići u pratnji liječnika i anestetičara'', objasnila je Hrstić.

O svemu je obaviještena i policija, a policijska je istraga u tijeku. ''Policijski službenici utvrđuju sve okolnosti ovog događaja i provode izvide kako bi se utvrdilo radi li se o kaznenom dijelu povreda djetetovih prava'', rekla je Nataša Vitasović, glasnogovornica PU istarske.

Ukoliko se utvrdi da se radi o povredi djetetovih prava, policija podnijeti će nadležnom državnom odvjetništvu kaznenu prijavu protiv osumnjičene osobe. ''O svemu će obavijestiti i nadležni Centar za socijalnu skrb kako bi se izvršio uvid u obitelj i utvrdile sve okolnosti brige o tom djetetu. Obzirom da je kao posljedica nastala teža ozljeda, odnosno djetetu je teško narušeno zdravlje, Kazneni zakon za ovakvu vrstu kaznenog djela predviđa kaznu zatvora u trajanju od jedne do osam godina'', izvijestila je reporterka Dnevnika Nove TV Petra Fabian Kapov.

Ovo, nažalost, nije prvi slučaj dehidracije djeteta uslijed boravka u zatvorenom automobilu na visokim temperaturama. Posljedice dužeg izlaganja takvim uvjetima su nemjerljive. ''Od opeklina na koži vi iza toga razvijate dehidriranost jer se gubi volumen, a ono mozak difinitivno ima i najveće posljedice'', ističe ravnateljice pulske bolnice.

Riječki liječnici nisu htjeli davati procjene posljedica četverogodišnjeg djeteta.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene