Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Slučaj Laptalo: MVPEI ne može komentirati nepravomoćnu presudu, ali će pružati konzularnu zaštitu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Hrvatsko ministarstvo vanjskih poslova i europskih integracija ne može komentirati nepravomoćnu presudu dubrovačkom kapetanu Krsti Laptalu, ali će mu nastaviti pružati konzularnu zaštitu, doznaje se iz MVPEI-a.

Uz konzularnu zaštitu MVPEI će kapetanu Laptalu pružati i druge mjere u skladu s Bečkom konvencijom o konzularnim odnosima i drugim propisima međunarodnog prava.

Pročitajte i ovo Nasukan brod u luci Raši Zbog vremenskih prilika Kod ulaza u luku Rašu nasukao se brod: Ministarstvo otkrilo u kakvom su stanju članovi posade Damir Škaro (Foto: Dnevnik.hr) Visoki kazneni sud odlučio Škaro mora u zatvor zbog silovanja: Potvrđena kazna bivšem zastupniku i proslavljenom olimpijcu

Dubrovački kapetan Kristo Laptalo osuđen je na 14 godina zatvora zbog navodnog krijumčarenja kokaina i određena mu je kazna od 200 tisuća eura, izvijestili su hrvatski mediji.

Laptalo, prvi časnik Konstantin Metelev i vođa palube Narcis Garcia, optuženi su za krijumčarenje 51 kilograma kokaina, pronađena u kutijama koje su iskrcane s broda "Coral Sea".

Uhićeni su 13. srpnja prošle godine u grčkoj luci Egionu i od tada su u grčkom pritvoru, a zahtjev da im se omogući obrana sa slobode uz jamčevinu nije prihvaćen zbog mogućnosti ponavljanja istoga kaznenog djela.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene