Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Za 6 milijuna kuna

Omiljeno skijalište i izletište Hrvata prodano strancima: Na javnoj dražbi Slovaci kupili Bjelolasicu

Aktualno Galerija +0 Bjelolasica Galerija 1/1 >>
Novom sretnom početku nadaju se na Bjelolasici. Na posljednjoj javnoj dražbi investitorima iz Slovačke prodani su i skijalište, i svi sportski tereni. Osim Slovaka, još je nekoliko vlasnika tog velikog kompleksa. Iako država na Bjelolasici priželjkuje turizam svih 365 dana kontakta s investitorima, priznaju, nemaju.

U najboljim vremenima, po sezoni se na Bjelolasici brojalo više od 50 tisuća noćenja. A nekoć omiljeno skijalište i izletište Hrvata odnedavno je u rukama stranih investitora.

Pročitajte i ovo Ne odustaju od Bjelolasice (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Mještani preuzeli inicijativu Država čeka, a Bjelolasica propada: ''Dobili smo viziju'' Slika nije dostupna Neuspjela prodaja PROPALA JOŠ JEDNA SEZONA Umjesto na Bjelolasici, Hrvati novac troše na stranim skijalištima

''Zadnje je prodan Jasenak 2, što je svima najinteresantnije, cjelina koja obuhvaća skijališta, sve sportske terene, Slovačkoj firmi koja je za to ponudila iznos od 6 milijuna i 100 tisuća kuna'', rekao je stečajni upravitelj Tomislav Đurišin.

Početna cijena bila je 48 milijuna kuna, ali svaka nova javna dražba rušila je cijenu. Planovi o velebnom kompleksu, tvrdi stečajni upravitelj, nisu srušeni, iako prodajom kupcu nije uvjetovano ništa.

O ulaganju stranih investitora ministar gospodarstva Tomislav Ćorić nema informacija. ''Informirao sam se o ovoj akviziciji prije 10-ak dana, međutim podrobnijih informacija nemam'', rekao je.

A mnogi upravo državu vide kao glavnog krivca što Bjelolasica godinama propada. Dok je država čekala, drugi su zasukali rukave i prepoznali turistički potencijal Bjelolasice, pa su svi vikendi do kraja veljače u apartmanima rezervirani. Više o stanju na Bjelolasici pogledajte u videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od

19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene