Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Da se djeca zabave'

BANDIĆ: Ja sam KRIV što je stotinu osnovnoškolaca zapelo na Sljemenu!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Učenici su se prema planu danas trebali vratiti iz škole u prirodi, no zbog zatvorene ceste ostat će u domu i krenuti tek ujutro.

Stotinjak učenika 3. razreda OŠ Retkovec ostalo je odsječeno na Sljemenu zbog snijega koji je zatrpao sljemensku cestu.

Oni su se danas trebali vratiti iz škole u prirodi, no cesta zbog prevelikog snijega nije prometna.

'Čula sam se sa svojim djetetom, djeca su uplašena i plaču', rekla je jedna od majki, dodavši kako organizatori zavlače djecu oko odlaska svojim domovima.

Pročitajte i ovo Snijeg zabijelio Medvednicu - 3 Promjena vremena FOTO Prava idila: Bijeli pokrivač razveselio mnoge, vrijeme je za snježne radosti! Prvi snijeg na Sljemenu - 1 stigla je zima FOTOGALERIJA Prvi ovosezonski snijeg zabijelio je Sljeme, pogledajte prizore

FOTO Kaos na cestama, kamion se okrenuo na cesti, srušena stabla...

'Djeci svakih pola sata jave da će ralica doći svaki čas i da će krenuti, pa vuku kofere, da bi se ponovo vratili u dom i tako nekoliko puta', dodala je. Napominje kako je telefonski signal slab te da je komunikacija s đacima i učiteljicom stoga otežana.

U međuvremenu su prema Sljemenu krenule četiri ralice, no niti sama služba nije sigurna hoće li se ralice uspješno probiti do vrha.

Dnevnik.hr. doznaje od jednog od roditelja kako ih je učiteljica obavijestila da će djeca ipak prenoćiti u domu te sutra nakon doručka krenuti natrag. Po njih će ujutro doći specijalno vozilo Unimog.

Vlado Suša iz Zagrebačkih cesta za Dnevnik.hr rekao je kako su na Sljemenu ralice još od sinoć od 23 sata, obzirom da je snijeg bio i najavljivan. Međutim, povremeno se, kaže, događaju zapusi koji onemogućavaju sigurnost i prohodnost.

Dodao je i da, ukoliko se pojačaju padaline, može biti još gore, a ako se situacija smiri, normalizacija se može očekivati u kratkom roku.

BANDIĆ: 'Neka se djeca zabavljaju!'

Gradonačelnik Milan Bandić izjavio je kako se do djece moglo probiti s druge strane sljemenskog brda, no njegovom odlukom ostala su na Sljemenu.

'Naredio sam da djeca ostanu gore kako bi se mogla zabaviti', dodao je Bandić, izazvavši tako oduševljenje djece.

HAK navodi da je sljemenska cesta i dalje u potpunosti zatvorena za sav promet.

Neslužbeno doznajemo da autobusi kojima su djeca putovala na Sljeme nisu imali zimske gume te su se odbili spustiti iza ralica.

Sve informacije o ovom slučaju šaljite nam na moj.report@novatv.hr

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene