Obavijesti Video Pretražite Navigacija
gruba prijevara

Provjereno donosi uznemirujuću priču: "Cijeli dan nisam ni čašu vode dobio, padao sam u komu. Nisam se mogao dići"

72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4
72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 1 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 1 Foto: DNEVNIK.hr 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 2 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 2 Foto: DNEVNIK.hr 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 3 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 3 Foto: DNEVNIK.hr 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4 Foto: DNEVNIK.hr +3 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 5 Galerija 1/8 >>
Provjereno večeras donosi uznemirujuću priču o 72-godišnjem Stjepanu Nemaku kojeg je grubo prevario čovjek kojem je vjerovao, a cijenu plaća i dandanas.

Kada je uslijed dijabetesa ostao nepokretan, bez oba stopala i slijep, u stanju u kojem više nije mogao živjeti sam, Stjepan Nemak (72) se obratio prijatelju za pomoć jer vlastite obitelji nije imao.

Prema Stjepanovim riječima, dogovoreno je da mu darovnim ugovorom prepiše dio svoje imovine, nešto zemlje i jednu kuću, a on će zauzvrat preuzeti kompletnu brigu o njemu.

Pročitajte i ovo Ilustracija Objavljena nova analiza Počela velika ruska ofenziva: Putin je vojsci dao naredbu i rok od tri tjedna

"On je meni obećao da me vodi u Dubravu kod sebe u kuću, da ima posebni ulaz i  stan s WC-om. I žena da će mi kuhati svaki dan, što budu oni jeli, da budem to i ja", ispričao je Stjepan za Provjereno.

72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 4 72-godišnjak zbog darovnog ugovora ostao bez svega - 6 Foto: DNEVNIK.hr

No, čim je stavio potpis na dokumente čijeg sadržaja, kao slijepac, nije bio svjestan, ne znajući da pripisuje cijelu imovinu, dvije kuće i desetke tisuća četvornih metara zemljišta, Stjepan je umjesto u kući završio u drvenoj šupi gdje nije imao ni pitku vodu.

"Meni je već bilo dosta loše jer čitav dan nisam dobio čašu vode niti ništa jer nitko nije došao k meni. Ja nisam mogao naći telefona jer sam slijep da bih nekoga nazvao da dođe. Niti nisam mogao naći mobitela i pao sam iz kreveta dole i nisam se više mogao dići", prisjetio se Stjepan za Provjereno.

Pročitajte i ovo Rasprava u Saboru - 4 rasprava trajala 15 sati HDZ-ovac o botovima: "Bogami, ja svaki dan u svojoj gostioni razgovaram o njima"

Stjepan je rekao da je zbog dijagnoze i činjenice da nije imao vode cijelog dana, dvaput tog dana pao u komu.

Preživljavao je tako sve dok ga nisu spasili susjedi, odveli ga u bolnicu pa u dom koji mu i dan danas pomažu plaćati. Iako je imovinu izgubio, još uvijek za nju plaća davanja i režije.

Cijeli slučaj je na sudu, a što o svemu kaže čovjek kojeg prozivaju i Stjepan, ali i susjedi koji su mu pomogli, pogledajte večerašnjoj emisiji Provjereno.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene