Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Većinom rade za strance

IMAJU 11 ZRAKOPLOVA Oni su jedna od najbrže rastućih domaćih tvrtki

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Prijevoz pacijenata na transplantaciju, zaprašivanje komaraca, dostava hrane poplavljenim Slavoncima, sve je to radila mala hrvatska zrakoplovna tvrtka, koja postaje sve veća.

Štoviše s 11 zrakoplova jedna je od najbrže rastućih domaćih privatnih tvrtki. Upravo je potpisala ugovor i s makedonskom privatnom klinikom i većinom obavlja usluge za strance, dok Hrvatska za slične usluge još uvijek unajmljuje strane kompanije.

Pročitajte i ovo Specijalne potrojbe Irana Odmazda Irana Sukob na Bliskom istoku kuha, velika njemačka kompanija objavila: "U pripravnosti smo, bojimo se odmazde!" Drava u Osijeku Drava se izlila Osijek se priprema za vodeni val: "Iz Stožera i iz Hrvatskih voda upozoravaju ljude da se ne približavaju Dravi"

1993 su nabavili prvi avion. Zaprašivali su komarce po Slavoniji. Opskrbljivali poplavljena područja. Sada imaju 11 zrakoplova tipa Cessna i tri pilota.

I Hrvatskoj žele pružiti što širu uslugu prevoženja bolesnika. Do sada su to radile strane kompanije i Challenger hrvatske Vlade, čiji je sat letenja znatno skuplji.

Prevoze pacijente iz cijelog svijeta ovisno o potrebi i spremni su, kažu, u roku od sat i pol vremena prevesti pacijenta tamo gdje je potrebno. Surađuju i s Eurotransplantom. Mogu reći s ponosom da su spasili mnoge živote te da su sudjelovali u akcijama prijevoza organa.

Zrakoplov je u potpunosti opremljen svom medicinskom opremom, a u pratnji ovisno o potrebi idu liječnik ili tehničar. U 2015. imali su 500 sati naleta, nažalost u 99% slučajeva na tuđem nebu.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene