Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Prijevoz pacijenata na transplantaciju, zaprašivanje komaraca, dostava hrane poplavljenim Slavoncima, sve je to radila mala hrvatska zrakoplovna tvrtka, koja postaje sve veća.


Štoviše s 11 zrakoplova jedna je od najbrže rastućih domaćih privatnih tvrtki. Upravo je potpisala ugovor i s makedonskom privatnom klinikom i većinom obavlja usluge za strance, dok Hrvatska za slične usluge još uvijek unajmljuje strane kompanije.

Vezani članci Berislav Mlinarević - 5 Berislav Mlinarević predstavio kandidaturu za osječkog gradonačelnika: "Ovaj grad ima veliki potencijal, mora biti centar Slavonije" Osijek/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Iako puževim korakom, slavonska metropola se oporavlja: Osijek ima razloga za slavlje, no još nije dosegao staru slavu

1993 su nabavili prvi avion. Zaprašivali su komarce po Slavoniji. Opskrbljivali poplavljena područja. Sada imaju 11 zrakoplova tipa Cessna i tri pilota.

I Hrvatskoj žele pružiti što širu uslugu prevoženja bolesnika. Do sada su to radile strane kompanije i Challenger hrvatske Vlade, čiji je sat letenja znatno skuplji.

Prevoze pacijente iz cijelog svijeta ovisno o potrebi i spremni su, kažu, u roku od sat i pol vremena prevesti pacijenta tamo gdje je potrebno. Surađuju i s Eurotransplantom. Mogu reći s ponosom da su spasili mnoge živote te da su sudjelovali u akcijama prijevoza organa.

Zrakoplov je u potpunosti opremljen svom medicinskom opremom, a u pratnji ovisno o potrebi idu liječnik ili tehničar. U 2015. imali su 500 sati naleta, nažalost u 99% slučajeva na tuđem nebu.