Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Koalicija HSS-HSLS-PGS podržat će političkog partnera koji im zajamči da će se za razvoj sto tisuća obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava izdvojiti šest milijardi kuna, rekao je predsjednik Hrvatske seljačke stranke (HSS) Josip Friščić u Sisku na glavnom predizbornom skupu Koalicije za VI. izbornu jedinicu.


Rekao je i kako jamči da "Koalicija neće podržati one koji su, kao Radimir Čačić, još prije godinu dana govorili da će biti hrvatski premijeri iako nemaju podršku građana, a sad govore da im je glavni cilj pobijediti HSS i HSLS".

Vezani članci Slika nije dostupna Rijeka: Predstavljeni kandidati koalicije PGS-HSS-HSLS Slika nije dostupna Koalicija HSS-HSLS-PGS službeno počela kampanju

"Koalicija HSS-HSLS-PGS neće dati hrvatsko more, hrvatsku zemlju, ni hrvatske šume strancima, neće dati da se rasproda nacionalno bogatstvo koje su generacije stvarale, a koje je obranjeno i oslobođeno u Domovinskom ratu. Zašto smo ginuli u Domovinskom ratu, ako ćemo samo 20 godina poslije more prepustiti Talijanima i Slovencima, zemlju pustiti na koncesiju strancima", kazao je Friščić.

Vlast je trebala podnijeti račune o tome što je učinjeno u prošle četiri godine, rekao je dodajući da se "prije četiri godine govorilo da će se smanjiti PDV, a nije, da će se riješiti pitanje državnog poljoprivrednog zemljišta, a nije riješeno, obećavano je da će se formirati hrvatska agrarna banka, ali ni to nije učinjeno".

Upozorio je "da je u ove četiri zadnje godine 'potrošena' Pliva,
T-com i INA", postavivši pitanje "što će država trošiti u iduće četiri godine, a što ćemo kao svoje ostaviti onima koji dolaze iza nas".

Predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić pozvala je birače u VI. izbornoj jedinici da glasuju za listu pod rednim brojem 11. čija je nositeljica i prva na listi Marijana Petir iz HSS-a, a na kojoj je drugi Davor Žmegač iz HSLS-a.

Istaknula je da se njihova lista razlikuje od drugih po tome što
njihovi kandidati "ne smiju lagati, ne smiju promijeniti mjesto
boravka i otići u Zagreb i ne smiju vrijeđati druge".

Nositeljica liste HSS-HSLS-PGS Marijana Petir predstavila je listu u VI. izbornoj jedinici, istaknuvši da je to najmlađa lista u VI. izbornoj jedinici, koja se zalaže za čistu, zdravu i prirodnu
Hrvatsku.