Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Koalicija HSS-HSLS-PGS službeno počela kampanju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Koalicija HSS-HSLS-PGS službeno je danas počela kampanju na zagrebačkome Trgu bana Josipa Jelačića, odakle su čelnici stranaka Josip Friščić, Đurđa Adlešić i Nikola Ivaniš sa stranačkim dužnosnicima autobusom na kat označenim koalicijskim bojama krenuli u Podsused, Stubičke Toplice, Kumrovec i Klanjec.

Koalicija HSS-HSLS-PGS obići će Hrvatsku tim autobusom, a kako je rečeno novinarima, iznajmljivanje autobusa, zajedno s troškovima, koaliciju će stajati oko 100.000 kuna.

Pročitajte i ovo Peđa Grbin Posljednji dan kampanje Peđa Grbin predstavio politiku koalicije: "HDZ je do tipfelera prepisao naš program za umirovljenike" Slika nije dostupna Skup koalicije HSS-HSLS-PGS

Prije ulaska u autobus predsjednica HSLS-a Đurđa Adlešić je poručila kako "žele spriječiti dotok novca u Zagreb jer žele ravnomjeran razvoj Hrvatske". 

Dodala je da su odlučili krenuti autobusom tek kad je
završila sjednica Hrvatskog sabora, gdje su do posljednjeg dana pokušali odraditi svoj posao, čak i postaviti neke uvjete za sljedeću Vladu ili bar standarde kao što su depolitizacija javnih poduzeća i kvalitetnije upravljanje imovinom građana. Rekla je da su se pokušali izboriti i za zakon o radu te kako se nadaju da će u sljedećem mandatu taj dio ipak biti riješen.

Kako se prve dvije velike stranke (HDZ, SDP) obraćaju građanima Zagreba na kraju predizborne utrke, istaknula je, time pokazuju da njima Zagreb ostaje centar, a ono što mi želimo pokazati jest da se mora kvalitetno živjeti ne samo u Zagrebu, nego i drugdje, stvarnim sprječavanjem dotoka novca samo na jedno mjesto.

Predsjednik HSS-a Josip Friščić rekao je da će svaki dan u desetak mjesta biti autobus s članovima izbornog stožera koji će razgovarati s građanima i tako realizirati ono o čemu su govorili - da se pitanje vođenja Hrvatske ne smije niti može riješiti u Zagrebu. 

"Svaki dan na području svih deset izbornih jedinica bit će naši dužnosnici, razgovarat će s građanima na mjestima gdje se oni inače okupljaju, a ne na velikim pripremljenim tribinama gdje će se dovoditi ljudi da bi pokazali snagu", rekao je Friščić. 

Istaknuo je da Hrvatskoj treba decentralizacija jer je tako moguće ostvariti ravnomjerni razvoj Hrvatske. Istaknuo je da žele postići konsenzus u vođenju države brinući se o svim njezinim krajevima i područjima. 

"Ne želimo u Zagrebu na Jelačić placu pridobiti simpatije i riješiti pitanje izbora, nego u svakome mjestu diljem Hrvatske", poručio je Friščić.

Predsjednik PGS-a Nikola Ivaniš poručio je da u ovom trenutku Hrvatskoj nije nužan most za Pelješac, ali je nužno završiti puni profil autoceste Rijeka-Zagreb, sve do Pule, te početi bušiti drugu cijev Tunela "Učka". 

To je područje koje ostvaruje 40 posto prihoda od
hrvatskog turizma, a s ovakvim cestama to više ne će ići, rekao je Ivaniš.

Koalicijski autobus ispratio je i poznati hrvatski reper Marko Lasić Nered, koji je najavio da će biti na listi za prvu izbornu jedinicu te predizbornu pjesmu i spot koji je načinio u suradnji s Davorom Šternom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene