Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

DC-ova saborska zastupnica Vesna Škare-Ožbolt izvijestila je da je od Odbora za Ustav, Poslovnik i politički sustav zatražila očitovanje o činjenici da joj je predsjednik Sabora Vladimir Šeks jučer oduzeo riječ, tijekom rasprave o prijedlozima Mandatno-imunitetnog povjerenstva (MIP) da se Branimiru Glavašu skine zastupnički imunitet.


Škare-Ožbolt je, na konferenciji za novinare u Saboru, rekla da je Šeksova odluka bila neopravdana i nepoštena, budući da, kako je rekla, u svom govoru nije skretala s teme niti vrijeđala bilo koga.

Vezani članci Slika nije dostupna Glavaš podnio ustavnu tužbu zbog odluke o prestanku mandata Slika nije dostupna 'Sporazum DC-a i HDZ-a dobar je put za razvoj suradnje'

Podsjetila je da joj je Šeks oduzeo riječ kad je spomenula osječki Krizni štab, kojemu je 1991. na čelu bio Vladimir Šeks.
Jučerašnji Šeksov nastup ocijenila je "prilično nervoznim", a
oduzimanje riječi "sumrakom demokracije i još jednim pokušajem političkog nasilja nad DC-om".

Još jednom je ustvrdila da politika utječe na slučaj Glavaš,
podsjetivši da je od odluke MIP-a da se pritvaranje Glavaša odobri po obje osnove - zbog utjecaja na svjedoke i posebno teških okolnosti kaznenog djela, prošlo svega dvadesetak dana.

"Neće mi staviti selotejp na usta, ja ću i dalje ukazivati na pitanje zašto se ne ispituju svi sudionici tih događaja", poručila je Vesna Škare-Ožbolt, te dodala kako se "čudi što su ispitani svi svjedoci, osim jednog čovjeka koji je 1991. bio šef Branimiru Glavašu".

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju