Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Glavni odbor Demokratskog centra (DC) ocijenio je na sjednici nedavno potpisani sporazum o suradnji između te stranke i HDZ-a 'dobrim putem za daljnji razvoj prirodne suradnje', a cilj DC-a je vratiti parlamentarni status, rekla je predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt.


DC se još 2005. zalagao za stvari koje se sada provode, poput borbe protiv političke korupcije, a zbog svojih principijelnih stavova tada je izgubio mjesto u Saboru, ustvrdila je Škare Ožbolt na konferenciji za novinare. Izvijestila je da je na za predsjednika Glavnog odbora na sjednici izabran Slobodan Lang.

Vezani članci Slika nije dostupna I Škare Ožbolt u utrci za Pantovčak Slika nije dostupna DC predao izborne liste

Govoreći o aktualnom političkom stanju Škare Ožbolt je ocijenila kako topnički dnevnici, kojih očito nema, ne mogu biti razlog da poglavlje o pravosuđu ostane zatvoreno, te očekuje da će se ono otvoriti. Izrazila je žaljenje što se sada provode mjere koje su bolne za građane, jer su trebale biti provedene i prije, no smatra kako su one 'nužne i nepohodne'. Treba se uhvatiti u koštac s nelikvidnošću, u čemu može kroz izmjene zakona može pomoći i pravosuđe, dodala je.

>> Škare-Ožbolt: Kosor ima popriličnu petlju

Glavni odbor podupire posjet predsjednika Ive Josipovića BiH, kao mogućnost da pomogne Hrvatima u toj zemlji, osobito na području Republike Srpske gdje se veliki broj njih još nije vratio, a koji prema statistikama bilježe najveći pad u broju stanovništva. Škare Ožbolt drži da se dijaspori treba omogućiti da djeluje i odlučuje u Hrvatskoj, kroz predstavnike izabrane u njihovoj zemlji i osnivanje drugog doma Sabora. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju