Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako se navodi u odluci, otkaz je dobila jer - nije u zadanom roku reorganizirala ormar sa spisima i grubo se suprotstavila ravnateljici. Zaposlenica kojoj je uručen otkaz u petom je mjesecu trudnoće.


Dugogodišnja djelatnica Centra za posebno skrbništvo, ustanove u sklopu Ministarstva demografije Nade Murganić, u subotu, 13. listopada, poštom je navodno dobila izvanredni otkaz zbog teške povrede obaveza iz radnog odnosa, i to baš nekoliko dana nakon što je Ministarstvu predala anonimnu prijavu zaposlenika u kojoj se žale na šeficu Centra Nelu Bodrožić-Selak i način na koji ona upravlja Centrom, piše Jutarnji list.

Vezani članci Maria Kukulak Snimila kako daje otkaz i postala hit, roditelji su sigurno jako ponosni na nju Meghan Markle Cipelice, haljinice, kompletići, šeširi: Otkriven vrtoglav iznos koji je Meghan nakon udaje potrošila na krpice

Kako se navodi u odluci o otkazu, otkaz je dobila jer - nije u zadanom roku reorganizirala ormar sa spisima i grubo se suprotstavila ravnateljici. Zaposlenica kojoj je uručen otkaz u petom je mjesecu trudnoće.

Na intervenciju Ministarstva demografije otkaz je povučen, no zaposlenica još uvijek o tome nije dobila nikakvu obavijest. Umjesto toga, prije dva dana je primila e-mail u kojem ju traže da vrati karticu za ulazak u zgradu i GPS.

Je li znala ili nije?

"Ne znam je li primila obavijest ili nije, mi smo je obavijestili poštom. Otkaz je napisan 4. listopada i povučen 9. ili 10. listopada. Tražili smo da zaposlenica vrati stvari kako bismo ih mogli dati osobi koju ćemo kao zamjenu zaposliti na njezino mjesto tijekom bolovanja i porodiljnog dopusta",  tvrdi ravnateljica Centra Nela Bodrožić-Selak.

Na upit zbog kojih je razloga odlučila dati otkaz trudnoj zaposlenici, s obzirom na to da Zakon o radu to izričito zabranjuje, ravnateljica tvrdi kako nije znala da je zaposlenica u drugom stanju.

"Poslodavac to, znate, ne smije pitati. Čim je zaposlenica dostavila dokumentaciju, otkaz je stavljen izvan snage", tvrdi ravnateljica.

No, ljudi s kojima je razgovarao Jutarnji list, kao i službene izjave koje su napisali zaposlenici Centra ukazuju na suprotno - ravnateljica je znala za trudnoću svoje zaposlenice.

Na dan kad je došlo do sukoba, zaposlenica je objašnjavala da nije reorganizirala ormar upravo zato jer se ne može penjati po ormarima i dizati teške spise zbog stanja u kojem se nalazi te da joj je sljedećeg dana dostavila doznake kako bi otvorila bolovanje zbog čuvanja trudnoće.