Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I dalje očekuju sastanak s Habijanom

Oglasili se radnici Varteksa: "Ponuđen nam je zajam kojim bi se platile sve zaostale plaće, to nam je najrealnija šansa"

Radnicima i radnicama Varteksa u četvrtak je pristigla ponuda dioničara Stjepana Čajića koju smatraju "najrealnijom šansom da prebrode krizu". I dalje očekuju sastanak s ministrom Habijanom.

Nakon što su radnici i radnice Varteksa u četvrtak najavile da očekuju poziv ministra Habijana na sastanak kako bi se riješila njihova nezahvalna situacija u kojoj su se našli i zbog čega četvrti dan štrajkaju, stoglo je i novo priopćenje iz Varteksa.

"Nastavno na poziv ministra Habijana, najljepše zahvaljujemo na volji za pomoć. Poslali smo e-mail ministru Habijanu, te iščekujemo termin sastanka.

Osim toga, jedan od dioničara, g. Čajić ponudio nam je zajam kojim bi se isplatile sve zaostale plaće i kupile tkanine, pod uvjetom da mu se taj novac vrati ove godine od jednog posla iz kojega se trebao vratiti dio kredita Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, a koji su najveći vjerovnici Varteksa.

Gospodinu Čajiću ovim putem zahvaljujemo što se još jednom nesebično zauzeo za radnike Varteksa kao i mnogo puta do sada.

Pročitajte i ovo Marko Biočina - 1 Golemi dugovi Biočina za Dnevnik Nove TV o propadanju nekadašnjeg diva: "Nedopustivo je da netko radi za tako malu plaću, prodaja nekretnina nije rješenje"

Smatramo da nam je ovo najrealnija šansa da prebrodimo ovu krizu u kratkom roku, te da su ključevi rješenja i sudbina Varteksa sada u rukama Zagrebačke banke i Hrvatske banke za obnovu i razvoj, čiji odgovor s nestrpljenjem iščekujemo. Bankama poručujemo da su njihovi zajmovi ionako potpuno osigurani, te da nas sačekaju s naplatom", stoji u priopćenju radnika i radnica Varteksa.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene