Skandal u Puli (Foto: AFP)
Skandal u Puli (Foto: AFP) Foto: AFP

Ravnateljica Medicinske škole u Puli smijenjena je jer je prvo dala, a zatim povukla otkaz profesoru koji nije reagirao na seksualno uznemiravanje među učenicima. Sukob u upravi se zahuktao jer ravnateljica ne priznaje odluku da je smijenjena te se, kao i profesor, i dalje pojavljuje u školi.


Škola se već duže vrijeme nosi s problemima vezanima za tog profesora, a situacija koja se sada dogodila na jednom od satova prelila je čašu. 

Vezani članci #ženeujavnomprostoru - 4 Društvene mreže preplavljene traumatičnim ispovijestima žena: ''Neki dan me muškarac nasred ulice grabi za ruku i podiže mi haljinu'' Bernard Jakelić Nakon prijave više od 10 djelatnica Pravobraniteljica podnijela kaznenu prijavu protiv Jakelića. Direktor HUP-a: "S njim smo raskinuli radni odnos"

Prema tvrdnjama jedne učenice, na satu nastave koji je vodio dotični profesor došlo je do seksualnog uznemiravanja. Kolega iz razreda zavlačio joj je ruke u gaćice i grudnjak te ju pipao, govori izvor Glasa Istre

Ponukan događajima, Školski odbor Medicinske škole u Puli u petak je smijenio ravnateljicu Gordanu Ćoso. Unatoč tome što službeni razlog za smjenu još nije dan, a iz škole cijeli slučaj odbijaju komentirati, neformalno se saznaje da je razlog to što nije reagirala na nemar profesora te ga je zataškavala. 

Dala otkaz pa ga povukla

Iako nedavno smijenjena, bivša ravnateljica Ćoso dolazi na svoje radno mjesto te ne priznaje odluku kolega. 

Kako Glas Istre saznaje, smjena ravnateljice rezultat je njezina odnosa prema jednom profesoru škole s kojim već godinama postoje određeni problemi, a kojega je sada već bivša ravnateljica cijelo vrijeme štitila. 

"Škola već duže vremena ima problema s tim profesorom, a ovo što se dogodilo na satu bila je kap koja je prelila čašu. Prema tvrdnjama jedne učenice, došlo je do seksualnog uznemiravanja, a navodno ju je kolega iz razreda na satu pipkao i zavlačio joj ruke u gaćice i grudnjak. Nakon što je djevojčica roditeljima prenijela što se dogodilo, ravnateljica je uz suglasnost Školskog odbora donijela odluku o izvanrednom otkazu dotičnom profesoru. Međutim, nekoliko dana kasnije ravnateljica je odluku o otkazu željela povući i tako vratiti profesora na posao, s čime se nije složio Školski odbor. Nakon tog poteza ravnateljice Školski odbor izgubio je povjerenje u nju, tim više jer protiv tog profesora postoje i ranije opomene i pritužbe, a ravnateljica mu već duže vrijeme "gleda kroz prste". Zbog toga je Školski odbor 16. studenog donio odluku o smjeni ravnateljice, no Gordana Ćoso to izgleda ne želi prihvatiti", rekao je povjerljivi izvor Glasu Istre.