Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sjednica Vlade

Plenković o incidentu, prozvao oporbu: "Nedopustiv je agresivan pristup prema predsjedniku Sabora"

Premijer Andrej Plenković najavio je da će Vlada revidirati prognoze gospodarskog rasta ove godine s 0,7 na 2 posto. "Trend koji se prepoznaje je bolji nego što se planiralo, a inflacija se smanjuje", kazao je premijer.

Premijer Andrej Plenković uvodno se obratio na sjednici Vlade i komentirao otvaranje Stonske obilaznice i završetak projekta povezivanja juga Hrvatske. 

Pročitajte i ovo Hamed Bangoura Objavio na Twitteru Bangoura opisao bliski susret s Plenkovićem: "Znam da nećete vjerovati..." Gordan Jandroković, Roberta Metsola, Andrej Plenković Ima ozbiljnog konkurenta Ugledni medij raspisao se o Plenkoviću, pogledajte gdje ga vide: "Bio bi to pozitivan signal..."

"Olakšala je promet za Ston, ali prije svega povezuje promet s magistrale do Pelješkog mosta pa prema Pločama. To je izrazito vrijedan i strateški projekt za Hrvatsku", rekao je. 

Osvrnuo se i na rejting agencije Fitch prema kojem je Hrvatska i dalje na najvišoj investicijskoj razini.

"Sada smo na 73 posto razvijenosti EU-a, a prije sedam godina bili smo na 61 posto. Ostvarujemo ciljeve koje smo si zadali, a prepoznaju i našu otpornost na krizu. Idući tjedan imat ćemo i revidirane naše godišnje prognoze koje su bile na 0,7 posto gospodarskog rasta, a sada će ići u smjeru 2 posto. Trend koji se prepoznaje je bolji nego što se planiralo, a inflacija se smanjuje", kazao je premijer.

Hrvatska s Bugarskom i Rumunjskom želi u OECD

Govorio je o pristupu Hrvatske OECD-u čiji je glavni tajnik u posjetu Hrvatskoj. Riječ je o organizaciji koja ima 38 članica i vrlo visoke standarde u pogledu korporativnog upravljanja, suzbijanja korupcije...

"Za nas je ona zadnji korak za međunarodno pozicioniranje. Bugarska i Rumunjska u Europi žele također postati članice te Brazil, Argentina i Peru", rekao je premijer.  

Plenković je istaknuo da kad je riječ o obnovi od potresa da su 742 milijuna eura iskorištena iz Fonda solidarnosti te da će se u idućih 10 iskoristiti još preostalih 261. 

Ove godine zajednička komemoracija u Jasenovcu

Premijer je izrazio zadovoljstvo jer će se u nedjelju u Jasenovcu održati zajednička komemoracija na kojoj će biti i predstavnici židovskih općina, koji su prethodnih godina odbijali doći nezadovoljni odnosom vlasti prema NDH i ustaškom režim te su tražili zakonsku zabranu korištenja ustaških simbola i pozdrava ''Za dom spremni''.

Plenković je neprimjerenim ocijenio jučerašnje istupe i izjave pojedinih oporbenih saborskih zastupnika prigodom rasprave o izmjenama Zakona o prekršajima protiv javnoga reda i mira, kada se i u sabornici moglo čuti "Za dom spremni".

Posebno je nedopustivim istaknuo agresivan nastup nekih oporbenih zastupnika prema predsjedniku Sabora Gordanu Jandrokoviću.

"Nedopustiv je agresivni pristup prema predsjedniku Sabora", rekao je Plenković.

Milanović prozvao Vladu

Predsjednik Zoran Milanović danas je napao Vladu za nezakonitosti, propuste i neistine u Godišnjem izvješću o obrani za 2021. godinu o kojemu će Sabor raspravljati na aktualnoj sjednici. Predsjednik ističe da je izvješće upućeno u Sabor na nezakonit način, s godinu dana zakašnjenja te gubi svoj temeljni smisao.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene