Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sjednica Vlade

Plenković: "Savjetnici za otkup dionica Ine od MOL-a su Morgan Stanely, Intesa Sanpaolo i PBZ"

Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr)
Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Premijer Andrej Plenković (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U tijeku je je sjednica Vlade, a na dnevnom redu nalazi se i izvješće o godinu dana Izvanredne uprave Agrokora.

Premijer je u uvodnom govoru podsjetio na održavanje konferencije za medije nakon usuglašavanja ključnih elemenata nagodbe za Agrokora.

Pročitajte i ovo Ilustracija bez signala VIDEO Ovo se rijetko viđa: Sjednica Vlade kasnila zbog nesvakidašnje situacije, Plenković se ispričao Davor Nađi, Fokus brojne zamjerke Čeka se rasprava o prijedlogu državnog proračuna, oporba već baca kritike: "HDZ je očito u problemu"

Premijer se zahvalio svim dionicima na radu u dobroj mjeri u čitavom tom procesu. "To je za nas jedan ključan politički trenutak, koji potvrđuje naš ispravan izbor prošle godine", istaknuo je.

"Privolili smo sve da pošalju poruku povjerenja", dodao je Plenković.

Premijer je rekao da će se iz čitavog slučaja izvući pouke i pobrinuti se da se takvo što više ne dogodi. "Omogućili smo velikom broju hrvatskih kompanija ekonomsku budućnost", napomenuo je.

Cijeli proces prošao je bez troška za državni proračun, podsjetio je premijer i naveo to kao ključnu stvar. Istaknuo je da u iduća tri mjeseca Izvanredna uprava i svi dionici moraju dovršiti nagodbu.

Plenković se u nastavku uvodnog govora osvrnuo na odabir savjetnika za otkup dionica MOL-a.

"Imali smo ukupno 22 savjetničke kuće, no kasnije ih se javilo nešto manje. Nakon obavljernih razgovora prijedlog savjeta je da se izabere ponuda konzorcija Morgan Stanely, Intesa Sanpaolo grupa i PBZ", rekao je.

Premijer se osvrnuo i na problem zagađenja vode u Slavonskom Brodu.

"Drago mi je da je HZJZ jučer jasno poručilo da se voda u Slavonskom Brodu može korisiti za piće", rekao je Plenković.

"Mislim da smo napravili sve i da smo reagirali promptno", rekao je premijer i pozvao institucije na što brži dovršetak istrage o izvoru zagađenja.

Plenković je naglasio da očekuje i precizne rezultate istrage oko toga što i kako se dogodilo zagađenje vode u Slavonskom Brodu.

Izvijetio je Vladu i o izboru članova ERS-a te poništenju natječaja za voditelja ERS-a i tome da je osobno imenovao Radovana Fuchsa u upravljanju ERS-om kao poseban savjetnik premijera za to pitanje.

Podsjetio je na svoj posjet Mostaru te rezimirao da je u mandatu njegove vlade hrvatska otvorila dva konzulata u BiH te dva ureda HGK u BiH.

Premijer Andrej Plenković koji je u ponedjeljak i utorak boravio u posjetu Bosni i Hercegovini u ponedjeljak je najavio da će se na današnjoj sjednici Vlade, između ostaloga, naći i izvješće o godinu dana Izvanredne uprave Agrokora.

"Imat ćemo i vijesti o praktički dogovorenoj nagodbi. Uspjeli smo u onome u što smo investirali naš politički kapital prošle godine i preuzeli odgovornost da spriječimo gospodarsku i financijsku katastrofu za Hrvatsku, ne samo za najveću kompaniju već i brojne koje se na nju naslanjaju", poručio je premijer.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene