Obavijesti Video Pretražite Navigacija
A afera avioni?

Afera SMS već mjesecima trese državu, napokon se sastaje Vijeće za nacionalnu sigurnost

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Afera SMS već mjesecima trese državu. Zbog nje je pala i prva ostavka, pitanje je samo hoće li biti jedina, ali i hoće li posljedice biti puno gore od tek nekoliko izgubljenih fotelja.

Državni i vojni vrh ovu će temu češljati na dugoočekivanoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost. Sjednica je zakazana za ponedjeljak.

Pročitajte i ovo Davor Bernardić problemi u zagrebu Bernardić: "Ako se usporedi s proračunom za 2022. pokazuje se da gradonačelnik laže" Davor Bernardić Prozvao Tomaševića Bernardić o gradskim problemima: "Radi se o jednom ekstra kaznenom djelu"

Predsjednik Sabora Gordan Jandroković izjavio je kako ova afera nije naštetila HDZ-u. "HDZ je najjača politička stranka, međutim ta se afera mora raščistiti do kraja. Moramo znati što je točno bilo. Nakon toga ćemo dati svoj politički stav i procjeniti postoji li tu odgovornost i čija."

Spominjao se i Vlado Galić, koji više nije savjetnik predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović. Predsjednica kaže da joj je Galić osobno rekao da on nema veze s onim za što ga se optužuje. I Predsjednica, kao i njezin sada već bivši savjetnik, tvrde da je ostavka došla zbog moralnih razloga.

Za SDP to je neuvjerljivo. Predsjednik SDP-a Davor Bernardić smatra da je ostavka uvijek priznanje krivnje. "Sada je jasno da je riječ o slučaju koji vodi do vrha HDZ-a i HDZ je duboko upleten u cijelu aferu SMS", uvjeren je Bernardić.

U toj se aferi, nakon uhićenja kuma zamjenika predsjednika HDZ-a, propitkivala i uloga Milijana Brkića. Premijer Plenković rekao je da cijela afera nije dobra i da je treba rasvijetliti do kraja. Optužbe da je s akterima afere htjela rušiti Andreja Plenkovića Predsjednica opovrgava.

"To mi ne pada na pamet, ni na koji način u tome ne sudjelujem niti namjeravam, a pogotovo se ne bavim nikakvim paraobavještajnim aktivnostima – to nije moj stil ni način rada!" poručila je Predsjednica.

A je li ministarstvo obrane dobro odradilo posao kupnje borbenih aviona te hoće li i to biti tema Vijeća za nacionalnu sigurnost, službene potvrde nema. Cijeli je projekt – za sada – na čekanju.
 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Aktualno Osvojio srca gledatelja: Denis Barta pobjednik je šeste sezone Supertalenta! Denis Barta proglašen pobjednikom Supertalenta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Denis Barta proglašen pobjednikom Supertalenta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Diego Siqueira (Foto: Dnevnik.hr) Diego Siqueira (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Diego Siqueira (Foto: Dnevnik.hr) Diego Siqueira (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Diego Siqueira (Foto: Dnevnik.hr) Diego Siqueira (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr Elena Brnić u finalu Supertalenta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Elena Brnić u finalu Supertalenta (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr +38 Elena Brnić u finalu Supertalenta (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Celebrity Osvojio srca gledatelja: Denis Barta pobjednik je šeste sezone Supertalenta! 1/44 >>

Aktualno "Policajac je vjerojatno, s obzirom na broj migranata, procijenio treba li imati pištolj u ruci" Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije (Foto: Dnevnik.hr) Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije, i Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska "Policajac je vjerojatno, s obzirom na broj migranata, procijenio treba li imati pištolj u ruci" 1/2 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene