Obavijesti Video Pretražite Navigacija
zamjenik ravnatelja policije

"Policajac je vjerojatno, s obzirom na broj migranata, procijenio treba li imati pištolj u ruci"

Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije (Foto: Dnevnik.hr)
Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije (Foto: Dnevnik.hr) Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Josip Ćelić, zamjenik ravnatelja policije, i Vanja Margetić (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/2 >>
Organizacija Border Violence Monitoring na svojim je internetskim stranicama objavila, kako tvrde, autentične snimke na kojima se vidi kako hrvatski policajci na državnoj granici s Bosnom i Hercegovinom nezakonito protjeruju migrante, među kojima žene, djecu i maloljetnike.

Snimke koje je objavila organizacija Border Violence Monitoring anonimno su im dostavljene, a navodno su zabilježene skrivenim kamerama u šumi pokraj mjesta Lohovo u razdoblju od 29. rujna do 10. listopada ove godine.

Pročitajte i ovo Davor Božinović, ministar unutarnjih poslova Osvrnuo se i na Milanovića Božinović o migrantima koji dolaze u Hrvatsku: "Oni kod nas dobiju 20 eura. Nemamo miigrantski problem" Zoran Milanović Nadzor granice s BiH Milanović o pokušaju Grlića Radmana da poljubi ministricu: "Što bi rekli u Srbiji, pokušao da ju startuje"

Zamjenik glavnog ravnatelja policije Josip Ćelić kaže da je policija radila po zakonu i da je provodila zakonit postupak odvraćanja ilegalnih migranata na graničnoj crti s BIH. Čelić je komentirao i navode da se migrante vraća u BIH s ozljedama, rekavši kako policija smije i mora jedino ispravno i zakonito postupati.

"Ukoliko imamo bilo kakvu predstavku ili pritužbu, od bilo koga, pa tako i od ilegalnih migranata, mi ju provjeravamo, utvrđujemo navode i okolnosti i ako ima elemenata za bilo kakvu disciplinsku odgovornost, policajci snose odgovornost. U ovom slučaju to je apsolutno netočno. Institut odvraćanja po Schengenu ima svaka EU država za one migrante koji nezakonito prelaze državnu granicu", tvrdi Čelić. 

Trebaju li policajci hodati tako s pištoljem u ruci? Čelić kaže da policijski službenik ne smije ući u službu bez da je ispravno naoružan i da nekad ima kratke, nekad duge cijevi. "Policijski službenik je vjerojatno u tom trenutku, s obzirom na broj migranata, procijenio da li je potrebno da ima pištolj u ruci.

Policija zaista odgovorno i zakonito obavlja posao zaštite državne granice. Vidjeli ste na snimci da imamo veći broj migranata. U nekoliko navrata smo opravdali uporabu sredstava prisile, uporabu vatrenog oružja. Očekivano je da policija sa sobom ima dugo i kratko naoružanje", navodi. 

Čelić kaže da će provjeriti sve navode. "Policajac u postupanju mora štititi čast i dostojanstvo svake osobe, bez obzira prema kome postupa. Sve ćemo provjeriti, koja god pritužba nam dođe", uvjeren je Čelić.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene