Stara Inina zgrada
Stara Inina zgrada Foto: Borna Filić/Pixsell

Zgrada Sabora na Markovu trgu stradala je od potresa pa će sjednica Sabora ustra biti u staroj Ininoj zgradi. Na sjedici će biti po dva zastupnika iz svakog kluba, a i za novinare i snimatelje vrijede posebna pravila.


Među brojnim građevinama koje su u nedjelju stradale u potresu jest i zgrada Hrvatskog sabora. Sjednica u srijedu zato će se održati u Šubićevoj 19, u staroj Ininoj zgradi u kojoj je danas Državni inspektorat.

Vezani članci Sjednica Sabora u staroj Ininoj zgradi u Šubićevoj Sabor nastavio sjednicu: Zastupnici minutom šutnje odali počast djevojčici Anamariji stradaloj u velikom potresu Sjednica Hrvatskog sabora - 1 Sabor o izmjeni Zakona o posebnom porezu na kavu i bezalkoholna pića: ''Kod jednog napitka ništa se ne mijenja''

Sjednica počinje u 9:30, a sve će se odvijati uz jake mjere predostrožnosti zbog epidemije koronavirusa

Na sjednici će sudjelovati po dva predstavnika svakog kluba zastupnika. Glasanje će se provoditi dizanjem ruke u skladu s Poslovnikom Hrvatskoga sabora. I za novinare će vrijediti posebna pravila. 

"Snimatelji i fotografi moći će snimiti početak sjednice po principu ulaska u plenarnu dvoranu u skupinama po dvoje", kažu u Saboru.

Za razliku od zgrade na Markovu trgu, u Šubićevoj novinari neće na raspolaganju imati novinarske sobe, opremu za rad i praćenje sjednice. Neće biti niti posebnog prostora za davanje izjava, već će u predvorju biti osiguran prostor za stajanje akreditiranih predstavnika medija u kojemu će moći uzimati izjave. Novinari neće moći sjediti, a zabranjeno im je i kretanje po zgradi. 

Prostor ne raspolaže mjestima za sjedenje. Kretanje po zgradi nije moguće.