Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Na starom mjestu

Sjednica Sabora u srijedu u Ininoj zgradi, objavljene dosad neviđene mjere opreza

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zgrada Sabora na Markovu trgu stradala je od potresa pa će sjednica Sabora ustra biti u staroj Ininoj zgradi. Na sjedici će biti po dva zastupnika iz svakog kluba, a i za novinare i snimatelje vrijede posebna pravila.

Među brojnim građevinama koje su u nedjelju stradale u potresu jest i zgrada Hrvatskog sabora. Sjednica u srijedu zato će se održati u Šubićevoj 19, u staroj Ininoj zgradi u kojoj je danas Državni inspektorat.

Pročitajte i ovo Marija Selak Raspudić Reforma Hrvatskog sabora Selak Raspudić: "Željezna ograda, simbol HDZ-ove Vlade, stvar je prošlosti" Sabor Izvanredna sjednica Oporba zaključkom traži smjenu uprava svih odgovornih za aferu "plin za cent"

Sjednica počinje u 9:30, a sve će se odvijati uz jake mjere predostrožnosti zbog epidemije koronavirusa

Na sjednici će sudjelovati po dva predstavnika svakog kluba zastupnika. Glasanje će se provoditi dizanjem ruke u skladu s Poslovnikom Hrvatskoga sabora. I za novinare će vrijediti posebna pravila. 

"Snimatelji i fotografi moći će snimiti početak sjednice po principu ulaska u plenarnu dvoranu u skupinama po dvoje", kažu u Saboru.

Za razliku od zgrade na Markovu trgu, u Šubićevoj novinari neće na raspolaganju imati novinarske sobe, opremu za rad i praćenje sjednice. Neće biti niti posebnog prostora za davanje izjava, već će u predvorju biti osiguran prostor za stajanje akreditiranih predstavnika medija u kojemu će moći uzimati izjave. Novinari neće moći sjediti, a zabranjeno im je i kretanje po zgradi. 

Prostor ne raspolaže mjestima za sjedenje. Kretanje po zgradi nije moguće.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene