Obavijesti Video Pretražite Navigacija
VELIKA ŠTETA

Ekskluzivne snimke: Pogledajte kako izgleda zgrada Hrvatskog sabora nakon potresa

Šteta koju je u Saboru izazvao potres
Šteta koju je u Saboru izazvao potres DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 1 Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 1 Foto: DNEVNIK.hr Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 2 Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 2 Foto: DNEVNIK.hr Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 3 Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 3 Foto: DNEVNIK.hr Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 4 Šteta koju je u Saboru izazvao potres - 4 Foto: DNEVNIK.hr +0 Šteta koju je u Saboru izazvao potres Galerija 1/5 >>
U potresu koji je pogodio Zagreb najviše su stradale zgrade u staroj jezgri, a štete je bilo i na Gornjem gradu, mjestu gdje praktično stanuje hrvatska politika.

Manje od tri sata nakon potresa predsjednik države, Vlade i zagrebački gradonačelnik održali su prvi sastanak. Odmah nakon sastanka krenuli su u obilazak grada. Od jutra se procjenjivala i šteta na Gornjem gradu, mjestu gdje praktično stanuje hrvatska politika.

Pročitajte i ovo Potres na Tajvanu Iznad 6,0 prema Richteru Nema mira: Niz snažnih potresa i podrhtavanja pogodilo Tajvan Ivana Kekin, saborska zastupnica (Možemo) Borba za vlast Ljevica smislila novi plan za rušenje HDZ-a: Prvo je potrebno konstituirati Sabor

Među većim je materijalnim štetama i ona na Hrvatskom saboru. "Ne izgleda dobro, jedan dio zgrade na višim katovima i tavanu, došlo je do ozbiljnijih pucanja zidova, nešto čini mi se i kod stropova imamo problema. Imamo i poplavu u jednom dijelu zgrade, krovište je na jednom dijelu uništeno, dvorišni dio objekta", rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Od srijede će zastupnici zasjedati u Gradskoj skupštini. To su dosad činili samo sredinom 90-ih godina zbog renovacije zgrade Hrvatskog sabora. U Skupštinu neće svi stati, pa će tamo raditi manji broj saborskih službi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene