U potresu koji je pogodio Zagreb najviše su stradale zgrade u staroj jezgri, a štete je bilo i na Gornjem gradu, mjestu gdje praktično stanuje hrvatska politika.

Galerija


Manje od tri sata nakon potresa predsjednik države, Vlade i zagrebački gradonačelnik održali su prvi sastanak. Odmah nakon sastanka krenuli su u obilazak grada. Od jutra se procjenjivala i šteta na Gornjem gradu, mjestu gdje praktično stanuje hrvatska politika.

Vezani članci Zagreb šest mjeseci nakon razornog potresa - 2 Europski parlament odobrio Hrvatskoj 683,7 milijuna eura za saniranje posljedica potresa Marijana Petir Prihvaćen amandman Marijane Petir: Hrvatska će s milijun i pol kuna pomagati progonjenim kršćanima

Među većim je materijalnim štetama i ona na Hrvatskom saboru. "Ne izgleda dobro, jedan dio zgrade na višim katovima i tavanu, došlo je do ozbiljnijih pucanja zidova, nešto čini mi se i kod stropova imamo problema. Imamo i poplavu u jednom dijelu zgrade, krovište je na jednom dijelu uništeno, dvorišni dio objekta", rekao je Gordan Jandroković, predsjednik Sabora.

Od srijede će zastupnici zasjedati u Gradskoj skupštini. To su dosad činili samo sredinom 90-ih godina zbog renovacije zgrade Hrvatskog sabora. U Skupštinu neće svi stati, pa će tamo raditi manji broj saborskih službi. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr