Obavijesti Video Pretražite Navigacija
maksimalna mobilizacija

Sjednica Predsjedništva HDZ-a: "Istraživanja o izborima u Lici unose dodatnu nervozu unutar stranke"

Andrija Jarak o sjednici vrha HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr)
Andrija Jarak o sjednici vrha HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr) DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija +0 Andrija Jarak o sjednici vrha HDZ-a (Foto: Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
Na sjednici Predsjedništva i Nacionalnoga vijeća HDZ-a bilo je govora o izborima u Lici, koju već danima posjećuju ministri. Reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak otkrio je o čemu je još raspravljao vrh HDZ-a.

"Posjeti ministara Lici jasan su znak da je HDZ uključio maksimalnu stranačku mašineriju. Danas su Liku posjetila tri ministra, sutra će Liku posjetiti njih još tri. Sve su položili na pobjedu u Lici, jer za njih to nisu obični izbori, budući da je ta županija bastion HDZ-a i nepobjediva utvrda", rekao je reporter Dnevnika Nove TV Andrija Jarak dodajući kako je HDZ na izborima do sada osvajao osam do devet mandata.

Pročitajte i ovo Andrej Plenković Nakon objave Crobarometra Plenković komentirao istraživanje Dnevnika Nove TV: ''Kad se HDZ zalaufa, bit ćemo kao zagorski cug'' Andrej Plenković Propucavanje Turudićeva automobila Plenković: ''Neki pucaju, a neki viču''

Napominje kako je pobjeda HDZ-u iznimno važna. "U bilo kojem drugom slučaju, otvorili bi se bokovi i prvi puta bi se dogodilo da netko tko je otišao iz stranke, pobijedi stranku. Neka istraživanja govore kako bi mogla biti neizvjesna utrka, što unosi dodatnu nervozu unutar stranke", rekao je Jarak.

Premijer Plenković je nakon sjednice vrha stranke otkrio što planiraju ponuditi tom kraju. "Idemo sa tri ključne poruke, prvo ravnomjerni regionalni razvoj cijele županije i ovaj lički dio i naravno ovaj prioobalni dio. Kvalitetnija sinergija između aktivnosti na razini županija s razvojnim projektima koje Hrvatska poduzima na nacionalnoj razini.

Bolja apsorpcija EU sredstava, daljnja ulaganja, konkretni projekti i fiskalna i funkcionalna decentralizacija koji mogu pomoći po površini najvećoj, a po stanovnicima najmalobrojnijoj hrvatskoj županiji", rekao je Plenković koji očekuje pobjedu na izborima.

Tema sjednice vrha HDZ-a bila su i izbori za EU parlament. "Plenković je rekao kako nikuda ne žuri i da ima puno kandidata za listu, te da će to biti pobjednička lista. Puno je kandidatata koji se vide na toj listi, pa će biti i puno nezadovoljnih kandidata kada vide da nisu završili na njoj", rekao je Jarak.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
Aktualno Počeci mu nisu bili laki, a onda je dobio ulogu "zločestog dečka" te u krevet odveo brojne ljepotice Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Luke Perry (Foto: Profimedia) Luke Perry (Foto: Profimedia) Foto: Profimedia Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Luke Perry (Foto: Getty Images) Luke Perry (Foto: Getty Images) Foto: Getty Images Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Facebook) Shannon Doherty i Luke Perry (Foto: Facebook) Foto: Facebook +2 Luke Perry (Foto: Profimedia) Celebrity Počeci mu nisu bili laki, a onda je dobio ulogu "zločestog dečka" te u krevet odveo brojne ljepotice 1/8 >>

Aktualno Reakcije na izjavu Predsjednice: "Veće plaće nisu stvar političke odluke, već stvar ekonomije" Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Novac, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Foto: DNEVNIK.hr Novac, ilustracija (Foto: AFP) Novac, ilustracija (Foto: AFP) Foto: Afp +0 Novac/Ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Hrvatska Reakcije na izjavu Predsjednice: "Veće plaće nisu stvar političke odluke, već stvar ekonomije" 1/3 >>

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene