Obavijesti Video Pretražite Navigacija
HDZ O AKTUALNIM ZBIVANJIMA

Branko Bačić: "HDZ neće nikoga štititi, ali i još manje opteretiti postupanjima za koja nema informacija"

Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a
Branko Bačić, predsjednik Kluba zastupnika HDZ-a Foto: DNEVNIK.hr
U srijedu je u središnjici HDZ-a održana zajednička sjednica Predsjedništva i Nacionalnog vijeća te stranke. Razgovaralo se o aktualnim političkim pitanjima.

Postupanje dužnosnika i zaposlenika Hrvatske narodne banke, aktivnosti Stožera i Vlade u borbi protiv koronavirusa, trenutne aktivnosti oko obnove u potresima stradalim područjima, izborno stanje u BiH s naglaskom na ustavnopravnosti i jednakosti hrvatskog naroda u BiH, njihovu zastupljenosti u tijelima vlasti u BiH, a posebno njihovu izbornom legitimitetu, bile su teme prve ovogodišnje zajedničke sjednice Predsjedništva HDZ-a i Nacionalnog vijeća te stranke, izvijestio je u srijedu nakon sjednice potpredsjednik HDZ-a Branko Bačić.

"Raspravljeno je o navodima koji su izašli u medijima i naš je stav da treba sačekati izvješća nadležnih institucija kako bi donijeli konačnu ocjenu o tome što je u medijima navedeno kao nezakonito postupanje u HNB-u. HDZ kao stranka neće nikoga štititi, ali još manje na bilo koji način opteretiti postupanjima za koja nemamo informaciju" naglasio je Bačić.

Potpredsjednik HDZ-a podsjetio je da je HANFA  zatražila očitovanje HNB-a na medijske navode, ali i očitovanje iz Središnjeg klirinškog društva.

Novinarsko pitanje o odlasku Milorada Pupovca u Banju Luku na obilježavanje tzv. Dana Republike Srpske, Bačić nije htio puno komentirati. 

Pročitajte i ovo Andrej Plenković TRGOVANJE VRIJEDNOSNIM PAPIRIMA Ima li guverner HNB-a i dalje Plenkovićevo povjerenje? ''Zvao sam Vujčića... Suzdržat ću se od komentara u ovoj fazi''

Pročitajte i ovo Andrej Plenković PROBLEMI ZA VUJČIĆA? DNEVNIK.hr doznaje: HDZ-ova čelnica saborskog Odbora za financije zatražila očitovanje guvernera HNB-a

Kazao je tek kako je jasan stav o nelegitimnosti obilježavanja Dana RS, a o samoj naravi odlaska Milorada Pupovca očitovalo se Srpsko narodno vijeće, koje je jasno reklo s kojom je namjerom Pupovac otišao u Banja Luku.

"U više navrata Pupovac je u Saboru iznio sintagmu da treba poštovati ustavni patriotizam, pa se nadam se da poštuje Daytonski sporazum", rekao je Bačić. 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene