Saborski odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao bi raspraviti tko je nadležan za odluku o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković. Sjednica počinje u 11 sati.

Galerija


Izuzeće Nataše Novaković tražio je premijer Plenković jer je prije dužnosti predsjednice Povjerenstva radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, čiji je član Agrokor i gdje je počasni predsjednik bio Ivica Todorić. Povjerenstvo, naime, treba odlučiti je li premijer Plenković povrijedio načela obnašanja javne dužnosti prilikom donošenja takozvanog lex Agrokor.

Vezani članci Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković nakon koalicijskog sastanka bez HNS-a: "Nema ultimatuma. Mi smo uvijek spremni na sve opcije" Povjerenstvo za odlucivanje o sukobu interesa (Foto:Pixsell,Igor Kralj) Premijer Plenković ponovno na dnevnom redu Povjerenstva za sukob interesa: Vjenčanog kuma predložio je za veleposlanika

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je ocijenio da bi možda bilo najbolje da samo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donese odluku o izuzeću predsjednice Nataše Novaković u slučaju premijera Andreja Plenkovića, vezano za aferu Hotmail.

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao bi u petak raspravljati tko je nadležan za odluku o izuzeću Novaković, a HDZ je već u četvrtak zatražio skidanje te točke s dnevnog reda. Jandroković je ocijenio da ta odluka jest pravno dvojbena i da je treba prepustiti pravnim stručnjacima, koji to znaju najbolje, i onda vidjeti kako nastaviti dalje.

"Prema našim tumačenjima, za tu odluku nije nadležan Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a tko je nadležan, zahtjevno je pitanje i odgovor ću prepustiti pravnoj struci da kaže konačnu riječ", poručio je Jandroković te dodao da je možda najbolji put da samo Povjerenstvo donese odluku o izuzeću Novaković. (M.T./Hina)

Uskoro stiže vrhunac toplinskog vala, a onda slijedi osvježenje. Lošim vijestima ipak nije kraj