Saborski odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao bi raspraviti tko je nadležan za odluku o izuzeću predsjednice Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa Nataše Novaković. Sjednica počinje u 11 sati.

Galerija


Izuzeće Nataše Novaković tražio je premijer Plenković jer je prije dužnosti predsjednice Povjerenstva radila u Hrvatskoj udruzi poslodavaca, čiji je član Agrokor i gdje je počasni predsjednik bio Ivica Todorić. Povjerenstvo, naime, treba odlučiti je li premijer Plenković povrijedio načela obnašanja javne dužnosti prilikom donošenja takozvanog lex Agrokor.

Vezani članci Predsjednik Sabora Gordan Jandroković (Foto: Dnevnik.hr) Jandroković o Kovačevoj izjavi: "Ono što je on danas učinio, u mojim očima, diskvalificira ga za čelnika HDZ-a" Božo Petrov (Foto: Dnevnik.hr) Božo Petrov o još jednoj krizi iz koje se izvukla Plenkovićeva Vlada: ''Ovo je zadnji ples nekih političara koji nakon ovoga mogu na zavod za zapošljavanje''

Predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković u četvrtak je ocijenio da bi možda bilo najbolje da samo Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa donese odluku o izuzeću predsjednice Nataše Novaković u slučaju premijera Andreja Plenkovića, vezano za aferu Hotmail.

Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav trebao bi u petak raspravljati tko je nadležan za odluku o izuzeću Novaković, a HDZ je već u četvrtak zatražio skidanje te točke s dnevnog reda. Jandroković je ocijenio da ta odluka jest pravno dvojbena i da je treba prepustiti pravnim stručnjacima, koji to znaju najbolje, i onda vidjeti kako nastaviti dalje.

"Prema našim tumačenjima, za tu odluku nije nadležan Odbor za Ustav, Poslovnik i politički sustav, a tko je nadležan, zahtjevno je pitanje i odgovor ću prepustiti pravnoj struci da kaže konačnu riječ", poručio je Jandroković te dodao da je možda najbolji put da samo Povjerenstvo donese odluku o izuzeću Novaković. (M.T./Hina)

Uskoro stiže vrhunac toplinskog vala, a onda slijedi osvježenje. Lošim vijestima ipak nije kraj