Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ministar obrazovanja, znanosti i športa Željko Jovanović najavio je kako će se sutra sastati tim srednjoškolskih i fakultetskih profesora koji je riješiti testove državne mature.


Oni će donijeti sud je li koje pitanje neprimjereno i preteško. Ukoliko se slože da je tako, Ministarstvo će tražiti da se sporna pitanja izuzmu iz bodovanja državne mature.

Vezani članci Maturanti uče (Foto: Dnevnik.hr) Objavljen novi kalendar polaganja državne mature: Maturanti će na ispite ići i subotom Slika nije dostupna Jesu li današnje generacije previše razmažene?

Ravnatelj Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja Goran Sirovatka rekao je kako su testove sastavljali profesori srednjih škola, a recenzirali ih profesori fakulteta.

Dodao je kako je do najvećih problema došlo u pitanjima koja je trebalo čitati s razumijevanjem, odnosno, kojima se odgovor nalazio u priloženom tekstu. Sirovatka je rekao kako im je bio cilj da provjere mogu li učenici čitati tekst s razumijevanjem.

>> Drama nakon ispita iz mature: Evo što je razljutilo maturante!

Ministar Jovanović rekao je kako je državnom maturom nanesena šteta učenicima strukovnih škola, jer oni ipak nemaju toliko znanja da bi polagali ispitne po gimnazijskom programu. Najavio je kako će upravo zbog toga iduće godine doći do promjena.

Ministar je dodao još i kako će tražiti da se učenicima koji odgovore nisu stigli upisati na službeni papir, točni odgovori priznaju. 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.