Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Problem s državnim maturama

Jesu li današnje generacije previše razmažene?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ispit državne mature je prošao, no maturanti su ogorčeno danas reagirali na njegovu težinu. Reagirao je i ministar Željko Jovanović.

Maturanti tvrde kako su zadaci bili preteški, uz navođenje brojnih primjera. Neki maturanti su pak tvrdili kako uopće nije bilo razlike između kurikuluma za gimnazijalce i strukovnjake.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rješenje kroz socijalni dijalog Jovanović o štrajku: 'Nitko ne smije ugroziti maturante' Slika nije dostupna Ministar u Splitu Jovanović se ispričao maturantima: Riječ je o ljudskoj pogrešci, a ne uroti

>> Drama nakon ispita iz mature: Evo što je razljutilo maturante!

>> Ministar se obratio maturantima na svom Facebook profilu

Ministar Jovanović zatražio je od Centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja uvid u ovogodišnji ispit državne mature. "Već tijekom dana zatražio sam od ravnatelja Centra Gorana Sirovatke da hitno dostavi ovogodišnji test iz hrvatskog jezika u MZOS kako bi uz pomoć grupe nastavnika hrvatskog jezika 'testirali' i mi taj test", poručio je u priopćenju ministar.

Mislite li da je problem u samim ispitima, nastavnicima koji učenike ne uče logički promišljati, ili u novim generacijama učenika, koji su previše posvećeni društvenim mrežama, internetu i učenju predavanja napamet, umjesto razumijevanju sadržaja?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene