Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Na osnovu ukradene osobne iskaznice i lažnog ugovora, netko se želio domoći zemljišta uz samo more, vrijednog oko milijun eura na opatijskoj rivijeri.


Zemljište će formalnom vlasniku biti oduzeto ,a komu će pripasti drugo je pitanje. Naime, na zemljište pikiraju i država i općina.

Vezani članci Papa Franjo ručao s beskućnicima i siromašnima (Foto: AFP) - 3 Beskućnici i siromašni u nedjelju su ručali s - Papom Franjom Poplavljena najsiromašnija područja Afrike (Foto: Arhiva/AFP) Milijune nasiromašnijih diljem svijeta pogađaju smrtonosne oluje, a oni primaju manje od centa pomoći dnevno

>> Najpoznatiji hrvatski 'siromašni milijunaš' žrtva prijevare

Zagrebački siromah Stipo Ilišinović, formalni vlasnik  atraktivnog zemljišta uz samo more u Medveji, između vila Ivice Todorića i Vjekoslava Šafranića, vrijednog oko milijun eura, uskoro će izgubiti ono što nikada nije ni posjedovao. Država je pokrenula zahtjev za vraćanje zemljišta.

Na ročištu koje je bilo zakazano za 11. ožujak, tuženi Ilišinović nije se pojavio. To donekle i ne čudi s obzirom na interes medija za siromašnim bogatašem.

Stipo Ilišinović kolateralna je žrtva prijevare. Do prevaranta koji je sve osmislio i dalje se ne može doći. Sudac koji je ovjerio sporni kupoprodajni Ugovor formalno, nije pogriješio a u javnost ne smije zbog sudskih pravila. 

Spor oko vlasništva nad ovim terenom nastavlja se s novim akterima državom i općinom u glavnim ulogama.