Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Afera ribar

Reno Sinovčić i otac ministra Šime Erlića proglašeni krivima: Izvukli milijune iz kluba, a pogledajte kazne

Reno Sinovčić, Novica Erlić
Reno Sinovčić, Novica Erlić Foto: Ronald Gorsic/Vladimir Ivanov/Cropix
Reno Sinovčić nepravomoćno je osuđen na dvije godine i osam mjeseci zatvora u tzv. aferi ribar. Otac ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Šime Erlića, Novica Erlić, također je proglašen krivim, no kazna mu je zamijenjena radom za opće dobro.

Zadarski poduzetnik Reno Sinovčić i otac ministra Šime Erlića, Novica Erlić proglašeni su u petak na Županijskom sudu u Zagrebu krivima u aferi ribar zbog nezakonitog izvlačenja novca iz NK-a Zadar.

Sinovčiću je izrečena nepravomoćna kazna zatvora od dvije godine i osam mjeseci. Erlić je nepravomoćno osuđen na 11 mjeseci zatvora, što je zamijenjeno radom za opće dobro.

Pročitajte i ovo Zoran Milanović u Rijeci "Hrvatska se satire" Milanović u Rijeci pozvao na borbu protiv korupcije: "To se više ne da gledati"

Uz Sinovčića i Erlića na optuženičkoj klupi su bili i bivši pročelnik zadarske Porezne uprave Vjekoslav Jurlina, njegova nasljednica, aktualna pročelnica Stoja Mučaji te poreznici Željan Pejković, Marko Lozančić i Irena Anić koji su oslobođeni.

Bivši direktor NK-a Zadar Dalibor Zebić je zajedno sa Sinovčićem proglašen krivim za manipulaciju u predstečajnoj nagodbi tvrtke Vox. Zebićeva kazna od 10 mjeseci je također zamijenjena za rad za opće dobro, dok Sinovčić neće odmah u zatvor jer je nepravomoćno osuđen na manje od pet godina.

Pročitajte i ovo Šime Erlić - 4 NOVI MINISTAR Šime Erlić: U HDZ je ušao s 18, postao predsjednik zadarskog ogranka, a u napredovanju ga nisu ugrozile očeva afera ni ona političkoga mentora

USKOK 62-godišnjeg Novicu Erlića tereti da je Sinovčiću pomogao iz Nogometnog kluba Zadar izvući oko 42 milijuna kuna, prenosi Slobodna Dalmacija.

Sud je presudu donio nakon tri i pol godine suđenja.

Ribar i sudac Sinovčić

Sinovčić je u javnosti poznat kao bivši nogometni sudac, vlasnik nekoliko zadarskih medija (televizije Vox, tjednika Vox i Zadarskog regionala), ali i član Gradskog vijeća u koje je izabran kao nositelj nezavisne liste koju je okupio nakon izlaza iz HDZ-a.

Prije dvadesetak godina bio je svrstavan na popise najbogatijih Hrvata, a nazivalo ga se i "kraljem ribe na Jadranu" te nogometnim sucem s presudnim utjecajem u Hrvatskom nogometnom savezu. Također, mediji su ga dovodili u vezu i s lažiranjem utakmica.

Pročitajte i ovo Razotkrivanje Šime Erlića - 5 Razotkrivanje Erlić o aferama i slanju poruka: "Sad je došlo vrijeme u kojem moraš izrazito paziti po tom pitanju"

Šime Erlić, sin optuženog Novice, od 11. siječnja ove godine je ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene