Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Godinu dana priprema

SINJ JE SPREMAN Alkari će se boriti za ulazak u povijest, a političari za pljesak umjesto zvižduka

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Sinju će danas biti premijer, ali i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Sinj je spreman za veliku jubilarnu 300. Alku. Alkarske svečanosti u Cetinskoj krajini - uveličane su i otvorenjem impresivnog Muzeja sinjske alke. U subotu ga je otvorio premijer Zoran Milanović, u pratnji šestorice ministara.

Pročitajte i ovo Pripreme za Alku - 8 sinjski Wimbledon FOTO/VIDEO "Alkar Ivo Zorica u sriduuu": Dnevnik Nove TV vodi vas iza kulisa Sinjske alke Miro Bulj - 1 Uoči viteških igara Bulj emotivno o dolasku u Knin prije 27 godina: "To je moj najsretniji dan u životu. Neopisivo, osjećaj konačne slobode"

Premijer će u Sinju biti i danas, a bit će i političke protuteže jer stiže i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović.

Govoreći o potencijalnim zvižducima, premijer Milanović u subotu je rekao da je 'zemlja u kojoj je zvižduk najveća opasnost, sretna zemlja'.

300. ALKA Sinj i Hrvatska ponose se jubilarnom Sinjskom alkom

Alka počinje u 16.30 sati, a pripreme su trajale cijelih godinu dana. Ozračje u gradu je napeto, a onaj tko pobijedi odlazi u povijest. 6000 mjesta uz trkalište bit će dupkom puno.

A osim što je stara viteška igra, Alka je svake godine i političko natjecanje, očekuju se premijer, predsjednica, ali i mnoštvo drugih političara. I ove godine će biti pod povećalom tko gdje sjedi, kome se plješće, a kome zviždi, odnosno alkarskim jezikom rečeno - svaki zarađeni politički punat u ovoj predizbornoj godini danas će biti itekako važan.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene