Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Sindikati traže od Mesića da postane promotor socijalnog dijaloga

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Predsjednik Republike Stjepan Mesić razgovarao je sa čelnicima šest sindikalnih središnjica koji su od njega zatražili da nakon izbora postane glavni promotor socijalnog dijaloga, sa čijim učincima u protekle četiri godine nisu zadovoljni.

Na sastanku u Uredu Predsjednika dogovoreno je održavanje radnog sastanka Mesića i sindikalaca nakon uspostave nove vlasti, na kojem bi se detektirali glavni socijalni problemi društva i ponudila rješenja, a Predsjednik se obvezao da će sudjelovati na prvoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća nakon izbora.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Što su razgovarali? Tajno se sastali Ivo Sanader i Stjepan Mesić Slika nije dostupna Jadranka Kosor u brizi za rebalans 'U ponedjeljak slijedi sastanak sa socijalnim partnerima'

Mesić bi na GSV-u trebao djelovati mobilizirajuće na socijalne
partnere, da ne guraju samo svoje parcijalne interese, već ih podrede zajedničkom cilju, pojasnili su sindikalci novinarima.

Današnji susret ne treba shvatiti kao dio predizborne kampanje, već kao dio ustaljene komunikacije sindikata s Predsjednikom, s kojim ih naročito povezuje zajedničko protivljenje neoliberalnom modelu gospodarske politike, istaknuo je predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever.

Nakon izbora sindikalci će s Mesićem razmotriti ključne teme koje ih zanimaju, poput Zakona o minimalnoj plaći, nastavka privatizacije, Zakona o organiziranom radničkom dioničarstvu ili mirovinske reforme.

Novoj Vladi ne možemo dati 100 dana socijalnog mira jer vremena za djelovanje je premalo, poručio je Sever.

I Europska komisija nam zamjera nedostatan socijalni dijalog, zbog čega padamo na listi konkurentnosti, pa se i Predsjednik Republike treba angažirati kako bismo na tom području postigli napredak, napomenula je predsjednica Saveza samostalnih sindikata Hrvatske Ana Knežević.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene