Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin rekao je kako na sporazum između vlade i sindikata oko referenduma gleda kao na sindikalno pogodovanje HDZ-u.


Kajin je rekao da je tom sindikalnom pogodovanju nakana po gubitku vlasti referendumima 'bombardirati' novu vlast. 'Sindikalni čelnici samo nastavljaju glumiti vrtne patuljke HDZ-a, jučer Ive, danas Jadranke', rekao je Kajin na konferenciji za novinare u Saboru.

Vezani članci Slika nije dostupna 'HDZ kao da želi da se poslije njih dogodi potop' Slika nije dostupna Kajin: Neka premijerka vrati stan, pa neće morati štediti na vodi

>> Sindikati zadovoljni dogovorom s Vladom oko referenduma

>> Milanović: Referendumom se HDZ već priprema za oporbu

Naglasio je da se EU protivi održavanju referenduma o ulasku Hrvatske u Uniju prije parlamentarnih izbora, a da istovremeno 'sindikati daju legitimitet ovoj vladi podlih namjera koja želi nešto politički profitirati'.

'Šporki dogovor'

'Nije sporno 200.000 potpisa, ni referendum u roku od 30 dana i rok od 30 dana za prikupljanje potpisa, već je sporna pozadina HDZ-ove vlade da sutra po gubitku vlasti referendumima bombardira novu vlast. Nakon spaljene zemlje koju su nam ostavili pokušat će i referendumima nastaviti rušiti buduću vlast i to je prava pozadina ovog šporkog dogovora između vlade i sindikata', poručio je Kajin.

Zbog svega navedenog, nužnim smatra novu promjenu Ustava na način da se vrati odredba po kojoj je za uspjeh referenduma potrebna većina svih birača, ne samo onih izašlih na referendum, kao i da se točno odredi o čemu se referendum može provesti.

'Ovaj sporazum između vlade i sindikata razotkriva HDZ kao stranku podlih namjera i zato trebaju ići na povijesni remont, da nakon politike 'svaki tjedan rebalans jedan' po izborima ne vode politiku 'svaki tjedan referendum jedan', a to se nakon izbora može prometnuti u 'svaki tjedan optužnica jedna'', kazao je Kajin.

Nada se da HDZ neće imati vremena za političke intrige

Nada se ipak, kaže, da će HDZ nakon izbornog poraza više biti okupiran sam sobom, odnosno, kako je rekao, pravosudnim istragama protiv svojih članova, 'pa možda neće imati vremena za političke intrige'.

Kajin je uvjeren da do ozbiljne rekonstrukcije vlade Jadranke Kosor neće doći, jer su 'ministri sigurni samo dok su ministri'. 'Kad su van stroja onda su lovina pravosudnih tijela', poručio je IDS-ov zastupnik. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju