Obavijesti Video Pretražite Navigacija
SOLIDARNOST S UKRAJINOM

Sindikat novinara: " Profesionalno, otvoreno i neovisno novinarstvo danas je važnije nego ikad, hrabro u borbi protiv lažnih vijesti i ratne propagande"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
"Profesionalno, otvoreno i neovisno novinarstvo danas je važnije nego ikad, hrabro u borbi protiv lažnih vijesti i ratne propagande", objavio je Sindikat novinara Hrvatske u svojoj izjavi o solidarnosti s Ukrajinom.

Sindikat novinara Hrvatske izrazio je solidarnost s Ukrajinom, njezinim građanima i svim novinarima koji su trenutno u zemlji te pozvao sve novinare i novinarke i sve medijske djelatnike da budu oprezni, izbjegavaju nepotrebne rizike te ostanu u kontaktu s kolegama i kolegicama, svojim urednicima i vlastima u svojoj zemlji, objavio je u subotu SNH, uz napomenu kako je profesionalno, otvoreno i neovisno novinarstvo danas je važnije nego ikad, hrabro u borbi protiv lažnih vijesti i ratne propagande.

"Mi, dolje potpisane organizacije, solidarni smo s narodom Ukrajine, ali posebno s ukrajinskim novinarima koji su na prvim crtama europskog rata velikih razmjera. Jednostrano osuđujemo nasilje i agresiju koja tisuće naših kolega diljem Ukrajine dovodi u ozbiljnu opasnost. Pozivamo međunarodnu zajednicu da pruži svaku moguću pomoć onima koji preuzimaju hrabru ulogu izvještavanja iz ratne zone, iz Ukrajine. Osuđujemo fizičko nasilje, kibernetičke napade, dezinformacije i sva druga oružja koja je agresor koristio protiv slobodnog i demokratskog ukrajinskog tiska.

Također smo solidarni s neovisnim ruskim medijima koji nastavljaju izvještavati istinu u uvjetima bez presedana", stoji u izjavi.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kolona 40-ak kilometara VIDEO Reporter Ivan Čorkalo na granici Ukrajine i Poljske svjedočio noćnoj mori svakog roditelja: "Muškarci to tako masovno rade"

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna OČEKIVANA REAKCIJA Rusija vetom zaustavila usvajanje rezolucije Vijeća sigurnosti o invaziji na Ukrajinu, Kina ostala - suzdržana

Izjavu potpore Ukrajini moguće je potpisati na poveznici.

Rat u Ukrajini iz minute u minutu pratite >>OVDJE

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene