Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Samostalni sindikat zdravstva i socijalne skrbi na današnjoj je konferenciji za novinare zatražio smjenu ravnatelja Zavoda za javno zdravstvo 'Dr. Andrija Štampar' Tihomira Majića zbog toga što je, bez suglasnosti radnika, pri isplati plaća ustegnuo po 625 kuna, odnosno polovicu isplaćene božićnice koju su primili u prosincu.


Presedan je da netko uđe u novčanike radnika i uzme novce bez njihovog dopuštenja, rekla je predsjednica tog sindikata Spomenka Avberšek dodajući kako će podnijeti i prijavu inspekciji rada u Državnom inspektoratu. Poslodavac ne smije potraživanja naplatiti uskratom isplate plaće ili nekog njezinog dijela jer se to, kako je rekla, kažnjava sa 30 do 60 tisuća kuna kazne, što je po njezinom mišljenju ionako premalo. Avberšek je također pozvala premijerku Jadranku Kosor da ministra zdravstva i socijalne skrbi Darka Milinovića vrati u 'užarenu fotelju ministra' te ga natjera da počne sređivati sustav.

Vezani članci Ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim - 10 Nakon priloga u Provjerenom ravnatelj županijskih cesta i član HDZ-a koji je autom usmrtio biciklista proglašen krivim: ''Pravosuđe je pokazalo da štiti velikog lokalnog moćnika'' Boro Nogalo (Foto: Pixsell,Zarko Basic) Bandić o smjeni ravnatelja Srebrnjaka: ''Blatite najmoralniju ženu u hrvatskoj politici. Odakle vam drskosti, Bog će vas kazniti"

>> Obnavljanje dopunskog osiguranja postalo noćna mora

Milinović će ionako za slučaj Tihomira Majića reći da 'nije odgovoran jer ga nije ni imenovao', ustvrdila je Avberšek. Dodala je kako poslodavce uglavnom gledamo ili u zatvorima i pritvorima ili na ravnateljskim mjestima. Oni bi trebali prestati biti povlaštena kasta te završavati na birou sa drugim nezaposlenim radnicima, poručila je Avberšek. Ravnatelj Tihomir Majić je ustegnuo po 625 kuna nakon što je u prosincu, prije Vladine odluke da božićnica u javnim ustanovama iznosi 625 kuna, isplatio 1250 kuna, koliko je bilo zajamčeno kolektivnim ugovorom. (Hina)