Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sindikat Zajedno

Novi štrajk u zdravstvu? ''Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama?''

Aktualno Galerija Vozila hitne pomoći - 1 Vozila hitne pomoći - 1 Foto: Vijesti u 17 Vozila hitne pomoći - 2 Vozila hitne pomoći - 2 Foto: Vijesti u 17 Vozilo hitne pomoći - 1 Vozilo hitne pomoći - 1 Foto: Vijesti u 17 +0 Vozilo hitne pomoći - 2 Galerija 1/4 >>
Sve je, čini se, bliže štrajk sanitetskih, zdravstvenih i socijalnih radnika okupljenih u sindikatu Zajedno.

Pola - pola. Rezultat je to razgovora koji su u srijedu održani u Ministarstvu zdravstva oko povećanja koeficijenta plaća i beneficiranog radnog staža za vozače hitne pomoći.

Na pomolu je štrajk sanitetskih, zdravstvenih i socijalnih radnika okupljenih u sindikatu Zajedno, koji broji oko 3000 zaposlenih u zdravstvenom sustavu.

Pročitajte i ovo Gladni ljudi u Gazi - 1 Strahota u Gazi Užasavajući prizori gladnih ljudi, volonteri šokirani: "Bojimo se da ćemo jednog dana morati zatvoriti"

Ministarstvo im nije ponudilo povećanje koeficijenata, nego formiranje skupina za praćenje koeficijenata kako bi se utvrdilo zaostaju li za ostalima u javnoj službi. Bolji rezultat postigli su predstavnici vozača hitne pomoći.

"Danas smo dobili obećanje da će od četvrtog mjeseca svaki tjedan radna skupina se naći, da će Zakon biti gotov do ljeta i da će sve u proceduru ići na jesen", rekao je Tomislav Petrušić, član udruge Hitna uživo 194.

  Pročitajte i ovo Klizište na Pantovčaku - 4 Oglasili se Grad i Ured predsjednika FOTO/VIDEO Drama na Pantovčaku: Aktiviralo se klizište

Iz sindikata Zajedno poručuju kako će u roku od 24 sata odlučiti idu li u štrajk.

"Gdje su medicinske sestre, inžemnjeri radiološke tehnologije, fizioterapeuti? U najnižim rangovima. Suci su dobili 600 eura. Pa jesmo li mi toliko glupi ili nas rade budalama. U roku od 24 sata imat ćemo točnu informaciju hoćemo li u štrajk ili nećemo", kazao je Krunoslav Kušec, predsjednik sindikata Zajedno.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene