Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ogradili se od natpisa

Sindikat pravosudne policije reagirao nakon uvredljivih transparenata: "Naš prosvjed grubo su iskoristili iz Udruge Veronika Vere"

Sindikat pravosudne policije najavio prosvjed
Sindikat pravosudne policije najavio prosvjed Foto: Goran Mehkek/Cropix
Sindikat pravosudne policije ogradio se od uvredljivih natpisa na transparentima za vrijeme prosvjeda.

Stiglo je priopćenje iz Sindikata pravosudne policije vezano uz uvredljive i provokativne transparente koji su se pojavili za vrijeme prosvjeda. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Prosvjed Sindikata pravosudne policije grubo su iskoristili iz Udruge Veronika Vere sa svojim transparentom 'suci kriminalci hoće povišicu', koji se prenosi putem medija o izvještaju s našega prosvjeda", navode iz sindikata u priopćenju.

Pročitajte i ovo Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika Nezadovoljni uvjetima Pravosudnim policajcima ponuđen rast plaće od deset posto: Oni ne odustaju od štrajka

"Sindikat se ograđuje i nema veze s navedenom udrugom kao ni s navedenim transparentom. Sramotno je na takav način iskoristiti prosvjed za svoju samopromociju", dodaju.

"Policija je dozvolila dva prosvjeda na istom mjestu, a nije ništa učinila kako bi prosvjede razdvojila. Što je udruga Veronika Vere iskoristila za svoju promociju i vrijeđanje", zaključuju u priopćenju u Sundikatu pravosudne policije. 

Pravosudni policajci izašli su na ulicu, nezadovoljni materijalnim uvjetima rada i stanjem u zatvorskom sustavu.

Ispred Ministarstva nije ih dočekao resorni ministar Ivan Malenica već državna tajnica i dio djelatnika samog ministarstva.

Do ovog prosvjeda, pravosudni policajci bili su vrlo izričiti u svojim zahtjevima, tražili su sastanak sa samim ministrom, ali i povećanje plaće u iznosu od 15 posto.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene