Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Nezadovoljni uvjetima

Pravosudnim policajcima ponuđen rast plaće od deset posto: Oni ne odustaju od štrajka

Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika
Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Žanet Katalinić, Rijeka Žanet Katalinić, Rijeka Foto: DNEVNIK.hr Ivan Bošković, Požega Ivan Bošković, Požega Foto: DNEVNIK.hr Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika Foto: DNEVNIK.hr Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika - 1 Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika - 1 Foto: DNEVNIK.hr +1 Pred Ministarstvom pravosuđa 300-tinjak prosvjednika - 2 Galerija 1/6 >>
Pravosudni policajci izašli su na ulicu, nezadovoljni materijalnim uvjetima rada i stanjem u zatvorskom sustavu. Ondje je bila reporterka Dnevnika Nove TV, Ivana Kopčić koja donosi kakve su zahtjeve prosvjednici uputili i je li postignut dogovor.

Ispred Ministarstva nije ih dočekao resorni ministar Ivan Malenica već državna tajnica i dio djelatnika samog ministarstva. Do ovog prosvjeda, pravosudni policajci bili su vrlo izričiti u svojim zahtjevima, tražili su sastanak sa samim ministrom, ali i povećanje plaće u iznosu od 15 posto.

Kako doznaje reporterka Dnevnika Nove TV, Ivana Kopčić sastanak sindikata i predstavnika ministarstva pravosuđa upravo je završio. Zamoljeni su da pričekaju tjedan dana kada će svima rasti plaće, obećali su im deset i više posto. Sindikati i dalje ne odustaju od štrajka.

Pročitajte i ovo Željko Rajić, sindikalni povjerenik - 1 Potplaćeni i preopterećeni Dnevnik Nove TV s pravosudnim policajcem koji radi u Remetincu: "Zatvorenici znaju sve o nama, gdje živimo, koji auto vozimo..."

"Čak 29 godina radnog staža u zatvoru u Rijeci, 747 eura plaća, mislim da sam s time rekla sve. Kako javnost misli da smo uhljebi s velikim plaćama, to nije istina", rekla je Žanet Katalinić.

"Preopterećenost poslom, 26 godina radim u sustavu. Dosta je bilo. Ove stvari koje tražimo, od povećanja plaća, nedostatka službenika, to leži na ovima gore, a oni nas ne čuju više od 20 godina", dodao je Ivan Bošković.

Pročitajte i ovo Josipa Krajinović, reporterka Dnevnika Nove TV Niz problema Suci konačno postigli dogovor s ministrom, ali pravosudni policajci još nisu dobili ponudu: "Ako ne bude dogovora, ići će u štrajk"

Prosvjednici su danas autobusima dolazili na prosvjed iz brojnih gradova diljem zemlje. Kako ne žele remetiti sustav, odlučili su se za ovu poslijepodnevnu satnicu održavanja prosvjeda, budući da najveći dio službenika radi do 15 sati. Oni koji nisu mogli doći u Zagreb, prosvjedovali su ispred matičnih ustanova u kojima rade.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene