Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ljutit zbog čekanja

Drama u Zagrebu! Žena umrla dok je čekala hitnu, sin im prijetio smrću: "Nije mi problem nikoga odležati." Oglasila se i policija

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Zagrebu se u četvrtak rano ujutro odvijala prava drama. Muškarac, čija je majka preminula dok su čekali hitnu, navodno je prijetio smrću ekipi koja joj je došla pomoći. Zbog svega je u konačnici intervenirala i policija.

Prava drama odvijala se jutros oko 4:30 u privatnoj kući u Kašini na periferiji Zagreba. Muškarac je zbog majke koja je bila u teškom stanju pozvao hitnu pomoć i rekao da je boli u prsima i da otežano diše. Prema našim informacijama, od njegova poziva do dolaska ekipe prošlo je oko 40 minuta, a nesretna je žena u međuvremenu preminula.

Njezin sin tada je navodno počeo prijetiti djelatnicima hitne, ljutit zbog dugog čekanja pomoći. ''Nije mi problem nikoga odležati u zatvoru'', vikao je djelatnicima hitne, tvrde naši izvori.

Tim hitne počeo je oživljavanje žene, a vozač je otišao u kombi po kovčeg za reanimaciju. Kada se vratio, učinilo mu se da sin ima pištolj u ruci. Djelatnici su se iz te situacije izvukli tako da su transportirali preminulu pacijenticu u bolnicu. Nazvali su policiju i sve prijavili.

Pročitajte i ovo Ilustracija građani uznemireni Drama u domu zdravlja: Muškarac ušao u čekaonicu, a onda je iz ruksaka izvukao nož

Kako smo neslužbeno doznali, policija je u domu muškarca doista pronašla pištolj koji je on legalno posjedovao. Pištolj je prilikom dolaska policije bio uredno zaključan u posebnom ormariću, a policajci su zaključili da nema elemenata kaznenog djela. 

O svemu su se kasno poslijepodne oglasili i iz zagrebačke policije. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

"Policijski službenici postupali su temeljem dojave u 4:45 da djelatnici Hitne medicinske pomoći u kući na području Sesveta, u Kašini, reanimiraju 78-godišnjakinju te da im njezin sin prijeti.

Na mjesto događaja upućeni su policijski službenici zajedno s kolegama iz Jedinice specijalne i interventne policije zbog početne informacije jednog od članova ekipe Hitne medicinske pomoći koji je naveo kako član obitelj drži nešto crno u rukama za što misli da je oružje.

Dolaskom na mjesto događaja utvrđeno je da je 51-godišnji sin žene kojoj su djelatnici pružali hitnu medicinsku pomoć njima uputio verbalne prijetnje te da je u rukama držao svoju torbicu, a ne oružje.

Kasnije obavljenim razgovorom s 51-godišnjakom opisao je da je bio u posebno emocionalnom stanju zbog cjelokupne situacije. Svjesna specifičnosti samog događaja, ekipa Hitne medicinske pomoći nije željela podnijeti prijedlog za kazneni progon protiv njega u smislu izrečenih verbalnih prijetnji.

U konačnici, 51-godišnjak zakonito posjeduje vatreno oružje za koje je provjerama na njegovoj adresi potvrđeno da ga uredno drži zaključano u metalnom ormaru.

Preventivno, oduzeto mu je navedeno legalno oružje temeljem članka 49. st. 1. Zakona o nabavi i posjedovanju oružja građana te će protiv njega biti pokrenut upravni postupak."

O cijelom se slučaju oglasila i udruga Hitna uživo 194, u kojoj upozoravaju da je hitna medicinska služba jedina žurna služba čiji djelatnici nemaju beneficirani radni staž. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene