Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Manijak na slobodi

Ministar se malo zaletio: Hvalio se uhićenjem silovatelja, policija priznala grešku

Aktualno Galerija Muškarac kojeg policija sumnjiči za napad Muškarac kojeg policija sumnjiči za napad Foto: PU Splitsko-dalmatinska Policija traga za muškarcem - 1 Policija traga za muškarcem - 1 Foto: PU splitsko-dalmatinska Policija traga za muškarcem - 2 Policija traga za muškarcem - 2 Foto: PU splitsko-dalmatinska +0 Policija traga za muškarcem - 3 Galerija 1/4 >>
Muškarac koji je u utorak uhićen pušten je na slobodu nakon što se pokazalo kako nema veze s nemilim događajem.

Policija i dalje traga za muškarcem koji je u nedjelju šipkom udario mladu djevojku u Splitu, nakon čega ju je seksualno napastovao. Unatoč informacijama od utorka da je pronađen počinitelj, pokazalo se da policija ima pogrešnog čovjeka.

O uhićenju osobe koja se dovodi u vezu s ovim događajem izvijestio je u utorak ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, koji je naglasio kako je policija odradila posao koristeći svoje operativne metode te da im objavljenja snimka nadzorne kamere nije bila od pomoći.

Pročitajte i ovo Ilustracija Pokušaj ubojstva Posvađali se pa ga izbo nožem pred ženom: Ozlijeđeni je pobjegao, a onda je napadač krenuo za njim...

U srijedu je splitska policija priopćila kako je ipak riječ o krivoj osobi. "Provedenim mjerama i radnjama koje su obavljene u utorak u sklopu kriminalističkog istraživanja vezano za događaj od 16. lipnja 2024. godine, u odnosu na osobu koja je dovedena u službene prostorije, u propisanom roku od 24 sata nije potvrđena osnovana sumnja da je počinio kazneno djelo, zbog čega je temeljem zakonskih odredbi pušten. Kriminalističko istraživanje se nastavlja", priopćeno je iz splitske policije.

Djevojka je napadnuta u ponedjeljak oko 2 sata poslije ponoći kada je na nju nasrnuo muškarac sa šipkom u ruci s kojom joj je nanio ozljedu šake. Potom ju je silovao i ostavio na cesti.

Pročitajte i ovo Radnik na krovu pukle krovne ploče Tragedija na istoku Hrvatske: Radnik pao s krova na beton, poginuo je na mjestu

Policija je ranije zamolila građane za pomoć u pronalasku muškarca koji se sumnjiči za ovaj nasilni čin, a u ponedjeljak je objavljen i video sa snimkom nadzorne kamere na kojoj se vidi osumnjičeni muškarac.

"Pozivamo građane koji raspolažu informacijama i identitetom osobe s videa da obavijeste policiju na broj 192.

Građani informacije mogu dostaviti osobno dolaskom u najbližu policijsku postaju ili putem e-mail adrese: splitsko-dalmatinska@policija.hr".

Za počiniteljem se i dalje traga.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene