Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Bez pitke vode gotovo je cijeli dan grad Senj! Razlog -redoviti pregled tunela kojim iz Like voda stiže u hidroelektranu, a koja ide i u senjski vodovod. Zato su taj podvelebitski grad koji kao da je turistički uklet - turisti zaobilazili.


Vode u Senju - ni za lijek. Oko podne slavine su u većem dijelu grada presušile. 'Nažalost jer je servis u tunelu. Znači tunelu koji vodu iz Like dovodi na turbine hidroelektrane Senj i kad je pregled tunela u tom trenutku nema vode', kazao je gradonačelnik Senja, HDZ-ov Darko Nekić.

Vezani članci Vojska pomaže u Vrgorcu - 1 Hrvatska vojska stigla u Vrgorac: Cisternama dopremaju pitku vodu Pitka voda u Splitu - 1 Split opet bez pitke vode, bez struje, građani su ogorčeni: ''Nemar je to i nebriga!''

A gradom baš danas prolaze tisuće motociklista na putu za veliko okupljanje bikera u Biogradu na moru. 'Nažalost, nismo mogli ništa pojesti. Bilo bi bolje da su to napravili zimi', kazao je Lorenzo, motociklist iz Udina. 'Nakon 600 kilometara vožnje ne mogu se ni umiti ili obaviti nuždu', dodao je Giulio, motociklist iz Milana.

Zbog nedostatka pitke vode većina kuhinja nije radila, a i kava je bila rijetkost.'Užas, živi užas. Nema vode ni kave, gosti se žale', kazao je konobar Ilija Lovrić.

Domaći gosti nisu bili iznenađeni kao stranci, no ipak... 'Mislim da se moglo malo razmisliti da li u ovo doba održavati ili pustiti ipak ovu veliku količinu motorista da prođe i da se adekvatno rashlade operu ruke i tako', kazala je Snježana Kremenić s otoka Krka.

Senj kao da je uklet. 'U zadnjih nekoliko mjeseci - nestanak električne energije, pa sada vode. Navodi i vas i sve druge putnike namjernike i goste naše na takvo razmišljanje', kazao je voditelj hotela Ivo Cvjetković.

Resorni ministar kaže pregled se mogao obaviti i ranije. 'Naša preporuka je da praktički od početka lipnja radovi zastanu, posebice na prometnicama. I naravno da u konačnici i sve ostalo bude u službi turista, voda je naravno jedan od prioriteta', kazao je ministar Damir Bajs.

Već večeras voda će ponovno poteći senjskim slavinama. No, za turiste koji su morali nastaviti put iz grada bez vode to nije utjeha. Senjani samo kažu: Ne ponovilo se...

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju