Ivana Pezo Moskaljov donosi pregled najvažnijih događanja prošlog tjedna.


Kad nacionalna momčad zabija i k tome Mađarima - svi su na nogama! Slavilo se na krilima splitske pobjede. Dalmacija "gladna Vatrenih" počastila ih je krcatim stadionom. I atmosferom za poželjeti.

Vezani članci Slika nije dostupna Pala je prva politička žrtva afere SMS, a po pitanju borbenih aviona se traži na način da vuk bude sit, a koza cijela Pregled tjedna Ivane Pezo Moskaljov (Foto: Dnevnik.hr) Pregled tjedna: Pita li se poduzetnike, opet smo u banani – porezi guše, radnici odlaze

A utakmica između Vlade i sindikata - još se igra. Nogometnim rječnikom, tek je prvo poluvrijeme. Učitelji i nastavnici u štrajku. Prazni su hodnici i učionice. Pune zbornice.

Prosvjetari ne odustaju od povišice od šest posto. Banski im dvori uzvraćaju: plaće su dosad rasle! Nitko ne popušta, pod kišobranom brige za obrazovanje...

Partneri iz HNS-a u još su jednoj političkoj partiji zatresli mrežu. Stali uz štrajkaše te trguju potporom Vladi.

Ali mnogi su vezani za Markov trg. U Saboru nikad više prebjega koji su, poput nogometaša, mijenjali stranački dres, svjesni da ove fotelje više neće vidjeti nakon izbora.

Hrvatska uskoro preuzima i europsku palicu pa malo tko vjeruje da će se na birališta ranije.

U godini pred izbore, Banski su dvori odlučili pretumbati praznike i ponuditi nove datume.

Dan neovisnosti posljednji put uz ove slavljeničke taktove. Dan državnosti vraća se na 30. svibnja. I kao da građani ionako nisu dovoljno zbunjeni - vladajući u nedostatku važnijih tema serviraju kalendar s blagdanima. Rekli bi neki: selo gori, a baba se češlja.

Cjelokupni pregled tjedna pogledajte u priloženom videu. 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr