Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"potplaćeni i podcijenjeni"

Prosvjetari ustraju u štrajku: "Neka premijer dođe u učionicu i vidi kako radimo s uređajima starim 30 godina"

Cirkularni štrajk prosvjetara sutra se nastavlja, i to u pet kontinentalnih županija. Nastave neće biti u Zagrebačkoj, Krapinsko-zagorskoj, Virovitičko-podravskoj, Bjelovarsko-bilogorskoj i Koprivničko-križevačkoj županiji.

U Dnevniku Nove TV štrajk prosvjetara komentirali su Anica Hrlec, profesorica fizike iz Srednje škole Vrbovec, te predsjednik sindikata Preporod Željko Stipić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Sutra novi sastanak Aladrović ne otkriva detalje nove ponude za sindikate: "Prekulturan sam da bih komentirao izjave Mihalinca" Prazna učionica, ilustracija (Foto: Dnevnik.hr) Ravnatelji škola traže rješenja Nema ispričnice za učitelje: Postoji više načina kako nadoknaditi nastavne sate izgubljene u štrajku, no hoće li se odabrati najradikalniji?

Profesorica Hrlec 20 godina predaje fiziku te ima plaću oko 7500 kuna. 

"Pa sa tim dugim stažem je 7000 kuna, a pošto sam profesor mentor, onda se to nadopuni na 7500 kuna, recimo", kaže Hrlec.

Na pitanje što bi poručila premijeru koji je jučer rekao kako mu se sve ovo čini "kapriciozno", odgovara da bi ga pozvala da dođe u učionicu i vidi kako učitelji rade s 30 godina starim uređajima. 

"Kad bi vidio kakve izazove za nas nosi Škola za život, možda bi promijenio mišljenje", kaže Hrlec i dodaje kako se osjeća potplaćeno i podcijenjeno.

Sindikalist Željko Stipić smatra da se štrajk koristi za prepucavanje između HNS-a i HDZ-a.

"Nažalost, tomu je tako. To učitelji, nastavnici i svi koji rade u školama nisu zaslužili i to nikako ne bi smjelo biti tako. Nažalost, eto, naš se premijer poprilično pogubio. Druga strana uzvraća mu istom mjerom. Učitelji sve to prate s nevjericom jer ipak predodžba o našem premijeru, prije ovog štrajka, barem u školama, kod velike većine zaposlenih bila je drukčija", kaže Stipić i ističe da će svi ustrajati na štrajku dok "premijer ne odradi svoj posao". 

Podsjetimo, županije se izmjenjuju iz dana u dan, štrajka se radnim danima, najmanje do petka. Da ne bi bilo zabune, u ponedjeljak se štrajka u Zagrebačkoj županiji, a ne u Gradu Zagrebu.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene