Politički veteran HDZ-a Vladimir Šeks danas je u Saboru komentirao montirane fotografije ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića koje prikazuju navodnog ministra kako se u društvu prostituke sprema konzumirati kokain.

Galerija


Poručio je kako ne želi špekulirati tko stoji iza toga, kako kaže, "specijalnog i hibridnog rata".

Vezani članci Vladimir Šeks Vladimir Šeks tužio Hrvatsku Europskom sudu za ljudska prava: "Da, kako ne, istina je. To je u interesu države" Nataša Novaković Povjerenstvo neće pokrenuti postupak protiv Plenkovića i Tolušića: "Nemamo nadležnost ispitivanja političkog kadroviranja"

"Uvijek treba utvrđivati razloge nekog postupka koji je na prvi pogled misteriozan. Treba utvrditi kome to ide na korist, a kome na štetu. To je cijeli arsenal širenja lažnih vijesti koji je maha uzeo diljem Europe i SAD-a, a društvo na njega još traži odgovor. Kada se netko targetira, to nije udar samo na njega već i na instituciju kojoj pripada", kaže Šeks. 

Na pitanje očekuje li nas uskoro sličan udar i na premijera Andreja Plenkovića, Šeks je odgovorio: "Moguće, ništa nije isključeno."

Šeks je istaknuo kako svi bitni sigurnosni kontrolni zaštitni mehanizmi moraju ustvrditi pozadinu cijelog slučaja.

Kazao je kako je tijekom svoje dugogodišnje karijere i sam primao prijetnje.

"Te su prijetnje uvijek bile anonimne, nekad telefonom, nekad pismima iskrivljenim rukopisom. U jednom navratu devedesetih sam prijavio policiji jer mi se činilo da je riječ o ozbiljnoj prijetnji, autor nikada nije pronađen", kaže Šeks.