Klub SDP-a je usvojio jednoglasan zaključak da nema izbacivanja isključenih članova SDP-a iz Kluba.


Kvartet SDP-ovaca izbačenih iz stranke, a riječ je o Nikši Vukasu, Rajku Ostojiću, Marini Bilić Opačak i Zvani Brumniću, neće biti izbačeni iz Kluba zastupnika, odlučio je Klub u utorak na sjednici koju je sazvao predsjednik SDP-a Peđa Grbin.

"Mi nismo HDZ, i upravo ova današnja poruka je ta da je SDP jedinstven i ostaje prva najveća opozicijska stranka", kazao je član Kluba SDP-a Matko Kuzmanić.Grbin, međutim, ne odustaje, iako ni on nije glasao za isključenje bivših stranačkih kolega iz zastupničkog Kluba: ''Tko nije član Kluba, ne može ga se isključiti''.

Sabor, ilustracija Raspad Kluba SDP-a? Posvađani i grupirani po taborima članovi dogovaraju taktiku rasprave
SDP u Saboru pokrenuo postupak za pokušaj opoziva ministra Beroša, izjavu dao Grbin Predsjedništvo ustraje da izbačeni članovi ne mogu ostati u Klubu SDP-a: "Podijeljeni smo u dvije grupacije"

''Predložit ću da Predsjedništvo raspravi i Glavni odbor odluči u kojem će smjeru ići stranka. Jedan dio zastupnika smatrao je da kolege ne treba isključiti. a drugi je rekao da ne možete isključiti nekoga tko nije dio kluba. Odluka je bespredmentna, ali sam je stavio na glasanje jer je većina tako zahtijevala. Predsjedništo će odlučiti što će biti dalje. Glasao sam da Glavni odbor odlučuje, to je najviša instanca u stranci. Nije moguće glasati o odluci koja nije usklađena sa statutom. Ostane li priča ovakva, ostaje problem, ne možemo raditi i ne možemo se dogovoriti oko osnovnih stvari'', kazao je Grbin i podsjetio da sjednica Glavnog odora mora biti uskoro, najvjerojatnije 2. listopada.
 Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju